Krachtdieren voor kinderen

23 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Vier jaar lang was Linda Zwemer uit Bunnik fulltime aan de slag om het Krachtdierenspel te maken. Het spel is bedoeld als instrument voor coaches die met kinderen werken. Maar ook voor volwassenen blijkt het zeer geschikt.

Agnes Corbeij

Samen met haar man Sander Wisse runt Linda hun eigen bedrijf Loving Nature. Beiden hebben een grote liefde voor de natuur en beiden studeerden Sociale Wetenschappen. Sander werkt als modern Sjamaan, waarbij hij oude en nieuwe kennis en informatie inzet bij de begeleiding van mensen, waardoor zij weer in contact komen met hun essentie.

INTUÏTIE Linda heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en ze begrijpt wat dieren haar willen vertellen en welke boodschap zij hebben. In de rationele wereld liep zij vast en ze gooide het roer om. Ze deed verschillende opleidingen op het gebied van hooggevoeligheid en coaching. Samen met Sander richtte ze Intuïtieve Groei op, waaruit later Loving Nature ontstond.

Samen geven ze opleidingen natuurcoaching. Samen hebben ze ook twee kinderen. Vier jaar geleden besloot Linda het Krachtdierenspel te maken. Drie elementen komen hierin samen. Linda: "Allereerst vinden kinderen hun verbinding met natuur en dier. Ook vergroten zij het zelfvertrouwen en ontdekken zij hun talenten met hulp van het spel."

ZESTIG Het is een kaartspel met begeleidend boek, in een mooie kist. In het spel zijn zestig dieren opgenomen, die allemaal omschreven worden. Elk dier heeft zijn eigen talenten en eigenschappen, die het kind op zichzelf kan betrekken in verschillende situaties. Linda: "Een adelaar heeft overzicht, doordat hij overal boven vliegt. Heeft het kind nog overzicht over zijn leven? Zo kan een gesprek op gang komen. Het helpt om kinderen op een andere manier te bereiken."

De pauw is trots op zichzelf, het konijn is soms angstig, een koe herkauwt de zaken en de jaguar is trouw aan zichzelf. Het spel is voornamelijk bedoeld voor coaches die met kinderen werken.

GEPEST Een van hen is Anneke Davids, van Praktijk De Kracht van het Kind uit Zeist. Zij kreeg een meisje in de praktijk dat gepest wordt op school. "Uit de kaarten koos ze het lieveheersbeestje. Ze omschreef het lieveheersbeestje zelf als haar krachtdier. 'Ik ben trots dat ik mezelf kan beschermen met mijn pantser. Ik ben trots hoe ik voor mezelf kan opkomen. Ik ben trots omdat ik mooi ben.'

Een week later vertelde het meisje dat de kracht van het lieveheersbeestje haar geholpen had om de vervelende opmerkingen van de andere kinderen van zich af te laten glijden. Het raakte haar veel minder en ze durfde iets terug te zeggen."

VEEL TIJD Het maken van het spel slokte Linda op, sommige dieren kostten veel tijd. "Op het moment dat ik het konijn schilderde, wás ik het konijn. Om het beeld af te stemmen op de essentie van het dier."

Op 24 juni werd het spel gelanceerd met een feestje op de hei. "Mensen zijn enthousiast en bedanken me dat ik zoveel energie in het maken van dit spel heb gestopt. Mijn les hieruit is: als je iets echt wil, lukt het."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie