Kunstfilm Michelangelo bij CineMec

24 mei 2017 om 00:00 Nieuws

Na het succes van de kunstfilm over Botticelli, is het nu de beurt aan een andere Italiaanse grootmeester: Michelangelo Buonarroti. In samenwerking met de glorieuze nieuwe tentoonstelling in The National Gallery van Londen, biedt Michelangelo: Love & Death een verrassende kijk op dit wereldberoemd genie. U ziet deze fascinerende kunstfilm op dinsdag 13 juni en zondag 18 juni bij CineMec Utrecht, Ede en Nijmegen.

Geliefd genie

Door zijn imposante schilderingen in de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan mag Michelangelo beslist één van de grootste kunstenaars aller tijden genoemd worden. Michelangelo: Love & Death biedt een volledige en vernieuwde biografie van de grootmeester. De filmmakers onderzoeken de relatie met zijn tijdgenoten en zijn immense artistieke praktijken die schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur omvatten. Niet alleen komen er nieuwe wetenswaardigheden boven water, maar gaat deze film vooral naar het hart van dit gepassioneerde en zeer geliefd genie.

Michelangelo Buonarroti

De man die bekend werd onder zijn voornaam Michelangelo (1475-1564), was niet alleen schilder, maar ook beeldhouwer, architect en dichter. Wereldberoemd is zijn fresco De Schepping waarin God het leven schenkt aan de eerste mens, Adam. Deze scène vormt het centrum van de muur- en plafondschilderingen in de Sixtijnse Kapel die Michelangelo in opdracht van paus Julius II tussen 1580 en 1512 maakte. Één van de bekendste beeldhouwwerken uit de geschiedenis behoort eveneens aan Michelangelo toe. Zijn marmeren beeld van David is nog steeds te bewonderen in de Galleria dell'Accademia in Florence, de stad waar de kunstenaar lange tijd woonde. Tijdens zijn leven was hij al zo beroemd dat hij als Il divino Michelangelo ('De goddelijke Michelangelo') werd betiteld. Nog steeds wordt zijn meesterlijke oeuvre beschouwd als het hoogtepunt van de Italiaanse renaissance.

Waar & wanneer

CineMec Ede, Utrecht & Nijmegen: Di 13 juni 19.30 uur & zo 18 juni 16.00 uur

Duur : 90 minuten

Tickets: €12,50 p.p. incl. drankje

Info & tickets: Engels gesproken en Engels ondertiteld

www.cinemec.nl/events/kunst-michelangelo-love-and-death/

Meer kunst & cultuur

Deze zomer herhaalt CineMec de mooiste kunstfilms en opera's uit afgelopen seizoenen. Vanaf komend najaar start het nieuwe seizoen 2017-2018. Tickets voor het nieuwe opera-en balletprogramma zijn al te koop via de website. Ga voor meer informatie over kunst & cultuur bij CineMec naar www.cinemec.nl/events.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie