Smachtende liefde, vrolijke liedjes en hilarische operastukken

22 mei 2017 om 00:00 Nieuws

Vier zangers en een pianist verzorgden het laatste Krommerijnconcert van het seizoen 2016-2017 in de Oude Dorpskerk in Bunnik. Op 21 mei zongen sopraan Charlotte Houberg, mezzosopraan Rosina Fabius, tenor Satriya Krisna en bariton Michael Wilmering met begeleiding van pianist Ernst Munneke een mooi gebalaceerd en zeer gevarieerd programma.

Er werd begonnen met blijmoedige liederen van Franz Schubert. An die Sonne, Im Frühling, Lebenslust, Der Wanderer, Der Tanz werden gezongen in wisselende samenstellingen. Een kwartet, een duet of een solist bezongen overtuigend de vreugde van het leven. In de liederen van Johannes Brahms toonden de zangers in weer wisselende samenstellingen dat ook mijmerende en meer weemoedige liederen heel mooi klinken.

De drie liederen van Gioachino Rossini vormden een overgang naar het programma na de pauze. Er was wat miniem, maar zeer aanstekelijk toneelspel in "La ragata veneziane" uigeveord door het volledige gezelschap. Het bedellied "Il carnavel di Venezia" (baritonsolo) deed al sterk denken aan "Le noze di Figaro".

Na de pauze werden stukken uit opera's uitgevoerd, niet alleen gezongen maar ook gespeeld. Hierbij kreeg begeleidend pianist Ernst Munneke ook de rol van inleider om het verhaal rond de operastukken kort te verklaren, voor zover mogelijkbij een opera met enkele verhaallijnen door elkaar. Een rol die hij bij de liederen van Rossini al had opgepakt.

De zes operafragmenten van Haydn, Mozart, Domizetti, Puccini en Beethoven werden mooi opgevoerd. De vier vocale solisten overtuigden elk voor zich maar werkten ook heel mooi samen als gezelschap. De begeleidend pianist was dienstbaar en ondersteunend maar zeer aanwezig. Het was een gevarieerde en complete muziekmiddag die door het publiek beloond werd met een lang applaus zodat een toegift niet kon uitblijven. En toe klonk er plotsseling een "MI-AUW" uit het kattenduet van Rossini waar voor deze gelegenheid twee katers aan waren toegevoegd. Een hilarisch eind van het seizoen Kromme Rijn Concerten.

Het nieuwe seizoen begint op 8 oktober met een uitvoering van het Barbican String Quartet, zie http://www.krommerijnconcerten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie