Finale opera van Strauss bij CineMec

4 mei 2017 om 00:00 Nieuws

De laatste opera van het seizoen 2016-2017 belooft een prachtige afsluiter te worden. The Metropolitan Opera New York brengt op zaterdag 13 mei de Weense nostalgie van Richard Strauss naar het doek van CineMec. In Der Rosenkavalier vertolkt de Amerikaanse sopraan Renée Fleming één van de hoofdrollen. U ziet en hoort haar op zaterdag live vanuit New York. Op zondag 14 mei wordt deze opera bij CineMec op het doek herhaald.

Weense nostalgie

In zijn romantische meesterwerk combineert Richard Strauss (1864-1949) Weense nostalgie met theatrale verfijning. Voor het eerst opgevoerd in 1910 - nu uitgebracht in een moderne productie van de Canadese regisseur Robert Carsen. James Levine dirigeert. Het verhaal vertelt over een oudere edelvrouw en haar jongere minnaar, de zogenaamde 'Rosenkavalier' ('Rozenridder'). Sopraan Renée Fleming zingt de naar liefde hunkerende Marschallin. De Letse mezzosopraan Elina Garanca vertolkt de rol van de Rosenkavalier, de impulsieve Octavian. Günter Groissböck kruipt in de huid van de tragikomische Baron Ochs. Opvallend aan Der Rosenkavalier is dat er geen dragende tenorrol in zit. De dames (lyrisch dramatische sopraan, coloratuursopraan en mezzosopraan) hebben het in deze opera voor het zeggen!

De schoonheid van opera

Beleef de romantiek en theatrale verfijning van Strauss op het doek van CineMec. Met fenomenaal beeld en geluid kunt u in de bioscoop optimaal van opera genieten. In de pauzes krijgt u interessante interviews en achtergrondinformatie voorgeschoteld en op zaterdagavond wordt de inleiding verzorgd door een operakenner. Een operavoorstelling bij CineMec is inclusief een drankje en hapje na afloop.

Zomerprogramma 2017

Het nieuwe operaseizoen start in oktober, maar deze zomer kunt al genieten van de mooiste The Met Opera's uit afgelopen seizoenen. Ga naar www.cinemec.nl/events voor speeltijden van onderstaande encore opera's:

Bizet - Les Pêcheurs de perles (seizoen 2015-2016)

Verdi - Macbeth (seizoen 2014-2015)

Verdi - Nabucco (seizoen 2016-2017)

Bizet - Carmen (seizoen 2014-2015)

Waar & wanneer

CineMec Ede, Utrecht & Nijmegen za 13 mei (live) 18.15 uur & zo 14 mei 13.00 uur

Duur : +/- 290 min.

Tickets: za € 32,50, zo € 27,50 p.p. inclusief drankje.

Info & tickets: www.cinemec.nl/events/opera-der-rosenkavalier-strauss/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie