2e veld Aurora wordt opgeknapt

3 mei 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK WERKHOVEN Tijdens het Open Huis hebben de raadsfracties laten weten akkoord te gaan met een bedrag van 91.000 euro om het tweede veld van Aurora op te knappen. Ook juicht de raad een onderzoek naar LED verlichting toe.

GRAS Aurora besloot eerder geen kunstgrasvelden te willen. Sindsdien is het hoofdveld van deze Werkhovense voetbalvereniging in de zomer van 2016 gerenoveerd. De afspraak was dat de renovatie van het tweede veld naar 2017 zou worden geschoven. Hier is in de Begroting voor 2017 ook rekening mee gehouden. De nu voorgestelde renovatie van het tweede veld bestaat uit drie onderdelen: het vervangen van de beregeningspomp (10.000 euro); het vervangen van de veldverlichting (33.000 euro); en de renovatie van het veld zelf (48.000 euro).

POMP De gemeenteraad gaf tijdens het Open Huis aan dit krediet vrij te willen geven. Fred Schenk (Liberalen) merkte echter wel op dat het geld voor de pomp al was uitgegeven. Dat noemde hij geen wenselijke manier van werken. Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) legde uit dat de pomp er inderdaad al is, maar dat hij nog niet door de gemeente is betaald. "De rekening is betaald door het Sporthuis, die er toch bezig was en de noodzaak ervan in zag. Het is zeker niet de bedoeling het op deze manier te blijven doen - maar ik voel me wel verplicht." De Liberalen en CDA gaven complimenten aan het Sporthuis over het nemen van verantwoordelijkheid en een financieel risico bij het vervangen van de waterpomp.

LED Mogelijk volgt er nog een voorstel over led-verlichting, dat duurzaam is en goedkoper in gebruik en onderhoud. Het lijkt een logisch moment om hier nu naar te kijken, zo meent wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen).

Laura Geerlings (CDA) zei positief te staan tegenover de LED verlichting, maar vroeg zich af of dit niet een verkapte subsidie is en hoe dit zich verhoudt tot andere verenigingen?

"Het Sporthuis bundelt de vraag van de verenigingen en probeert het zo goedkoper te krijgen, ook Bunnik73 en hockey doen hieraan mee", zo legde de wethouder uit. "Als we de kosten en besparing in beeld hebben, komen met concreet voorstel terug bij de raad."

De overeenstemming bleek zo groot dat dit krediet als hamerpunt naar de raad van 11 mei kan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie