Kinderfeest, voetbal en muziek

19 april 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Zowel overdag als 's avonds is er iets te doen in Bunnik op Koningsdag. Van 13.00 tot 17.00 uur is er een programma voor de kinderen op de velden van vv Bunnik '73. Ook is er een voetbaltoernooi. 's Avonds gaan de voetjes van de vloer in de Dorpsstraat.

In de ochtend, van 8.00 tot 14.00 uur, is het hele winkelgebied van Bunnik beschikbaar voor de jeugd t.b.v de Vrijmarkt. Iedereen is welkom op een kleedje neer te leggen en wat centjes te verdienen. Om 10.00 uur verzorgt Drumfanfare Victoria een aubade bij Het Oude Raadhuis. Na de toespraak van burgemeester Hans Martijn Ostendorp zal het Wilhelmus klinken, gevolgd door Mijn Nederland, Zilvervloot, In naam van Oranje, Lang zal ze leven en Holland Jubelt. De teksten van de liedjes en vlaggetjes voor de kinderen worden door mensen van Victoria uitgedeeld aan het publiek.

Na het optreden vertrekt Victoria voor een ronde door het dorp, via het Wapen van Bunnik, de Dorpsstraat, Het Slot, de Van Hardenbroeklaan, de Dorpstraat en het Oude Raadhuis. Iedereen is van harte welkom om bij de tocht aan te sluiten. Om 11.00 uur sluit Victoria haar optreden af met een aubade in de tuin bij zorgcentrum Bunninchem.

SPEL In de middag wordt op het terrein van Bunnik '73 weer een gezellige boel bij het Oranje Kinderfeest. Alle kinderen uit Bunnik zijn met hun familie van harte welkom op de Tolhuislaan. Er is onder meer een springkussen en een spelletjescircuit. Wie wil er nou niet zaklopen tegen zijn ouders of kijken wie het langste kan spijkerbroekhangen? Daag je vriendjes en buren uit. En kom gezellig meedoen. Uiteraard wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd.

VOETBAL Ook wordt het Oranje Voetbaltoernooi gehouden voor kinderen van 6-12 jaar. Schrijf je snel in bij de organisatie. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van Bunnik '73. Aanmelden kan door een email te sturen naar aswin.menke@ziggo.nl . Deelname aan zowel het Kinderfeest als het Voetbaltoernooi is gratis.

WECYCLE Vanuit de gemeente Bunnik werd 333,33 euro geschonken voor dit feest. Samen met de Oranjeverenigingen in Odijk en Werkhoven kreeg Bunnik '73 namelijk 1000 euro van WeCycle, omdat Bunnikers veel elektrische apparaten hadden ingeleverd het afgelopen jaar. Bunnik behaalde daarbij de top 25 gemeenten met de hoogste score per inwoner. Omdat de gemeente zelf geen goed doel had opgegeven voor deze actie, koos Wecycle zelf, voor de Oranjeverenigingen.

De organisatie kan deze dag nog helpende handjes gebruiken. Al is het maar voor een uurtje. Je doet het voor onze kinderen en krijgt als beloning vele blije gezichtjes! Meld je aan door een email te sturen naar koningsdag@bunnik73.nl

FEEST 's Avonds is er feest op de Dorpsstraat, voor de derde keer op rij. Diverse optredens - niet de minsten - bepalen hier de sfeer. De line-up volgt. De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie