Voorjaarsweekend Tuinplezier 2017 in de Botanische Tuinen Utrecht

22 februari 2017 om 00:00 Nieuws

Een tuin vol leven!

Wie wil dat nou niet, een tuin vol leven! De Botanische Tuinen en Rayon Utrecht van Groei & Bloei, de grootste groenvereniging van Nederland, organiseren ook dit jaar weer een fantastisch Voorjaarsweekend. Tijdens dit weekend (11 en 12 maart), krijg je allerlei tips om van je tuin (of zelfs balkon) een waar diertjesparadijs te maken. Natuurlijk eentje waar je ook zelf volop kunt genieten. Met lezingen van o.a. Nederlands belangrijkste bijenexpert Arie Koster, Vogelbescherming Nederland, rondleidingen en een uitgebreide, overdekte markt met planten, zaden, bollen en ander tuinmateriaal in de Kassen, is dit evenement de perfecte start van het tuinseizoen.

De manier waarop wij onze tuin onderhouden en inrichten, maakt daarbij een groot verschil. Wat is er nou leuker om vanuit je raam of tuinstoel naar de vogels te kijken, het vrolijke voorjaarsgebrom van de hommels te horen en te genieten van een voorzichtig egeltje?

Diervriendelijk opruimen

Voor sommige mensen staat een diervriendelijke tuin gelijk aan een rommelige tuin en dat willen ze liever niet. Kan het ook anders? Hoe kun je je tuin zo 'leefbaar' mogelijk maken voor dieren op een manier dat je er zelf ook optimaal plezier van hebt? Tijdens de lezingen over vogels in de tuin, biologische bestrijding van plagen en over vlinders en bijen, kom je van alles te weten over de mogelijkheden. Er is natuurlijk ook aandacht voor een gezonde bodem en het maken van compost. Naast de verkoop van planten en zaden vind je op de markt ook allerlei materialen om meer dieren in je tuin een plekje te bieden.

Het complete programma en de deelnemers aan de verkoop- en informatiemarkt zijn op de website van de Botanische Tuinen te vinden.

De Botanische Tuinen Utrecht op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 7,50 voor volwassenen, € 6,- voor 65+ en € 2,- voor houders van een U-pas. Voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. De Tuinen zijn in het weekend bereikbaar met Qbuzz lijn 28 vanaf Utrecht CS.

Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.uu.nl/botanischetuinen. Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook.nl/botanischetuinenuu of Twitter: @UUBotu

Meer informatie en fotomateriaal voor de media: Akkie Joosse,

tel. 030-253 7787, email: a.j.joosse@uu.nl

Twitter: @UUBotu

www.Facebook.com/botanischetuinenuu

www.uu.nl/botanischetuinen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie