Traditionele Kikkerintocht gaat samen met de grote optocht in Kikkerloo

9 februari 2017 om 00:00 Nieuws

KIKKERLOO - Bij C.V. De Leutkikkers zijn er de laatste jaren veel veranderingen doorgevoerd. Dit jaar is dat het geval bij de traditionele Kikkerintocht.

Al decennia lang werd er door C.V. De Leutkikkers op de zondag voor de carnaval de traditionele kikkerintocht georganiseerd. De vereniging ging dan met Kwibus Kwak, haar mascotte, door het dorp op stap onder muzikale begeleiding van een blaaskapel waarbij onderweg voor een hapje en een drankje werd gezorgd door de plaatselijke Middenstand. In 2017 zal de kikkerintocht wederom de zondag voor de carnaval plaatsvinden, maar dat gebeurt nu in combinatie met de grote optocht op zondag 19 februari 2017!

Kikkerintocht 3.0 XXL

De reden dat deze twee feesten zijn samengevoegd is omdat de kikkerintocht steeds minder belangstellenden trok. Carnavalsverenigingen die voorheen altijd aanwezig waren zijn opgeheven of bestaan nog maar uit een paar leden. Vorig jaar werd de optocht bij C.V. De Leutkikkers verplaatst en dat bleek een gouden greep te zijn geweest. Geen optocht meer op carnavalszaterdag maar de zondag ervoor. Er waren ruim 600 deelnemers die meereden, -liepen en -dansten in de optocht. Het was één groot feest op straat Dit jaar worden de plechtigheden van de kikkerintocht gedaan vóórdat de optocht begint.

Rond 12.00 uur start het programma voor 't Wapen van Bunnik en op het plein bij de dorpspomp. Daar zal Kwibus Kwak de persoonlijke onderscheiding krijgen van de dorstlustige hoogheid Prins Silvester. Blaaskapel de Batenbouwers zorgt voor de muzikale omlijsting. Om 12.44 uur start de Kikkerintocht met onderweg de gebruikelijke stops bij de winkeliers en horeca in Bunnik. De Kikkerintocht stopt op de hoek bij Boekhandel Van Ravenswaay in afwachting van de XXL carnavalsoptocht. Zoals in voorgaande jaren zal Kwibus Kwak voorop gaan en Ibus (het kleinere geadopteerde broertje van Kwibus Kwak) zal in deze optocht als "achterlicht" fungeren.

Net als vorig jaar wordt er een afterparty in De Landgoederij gehouden. Waar vorig jaar Zanger Alex het feest tot grote hoogte bracht, zal dit jaar o.a. de populaire zanger Marco Kraats iedereen vermaken na de prijsuitreiking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie