Herfstwandeling op fort bij Rijnauwen

Nieuws

Staatsbosbeheer nodigt je uit om op zondag 13 november de parel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te ontdekken in een herfstachtige sfeer. Fort bij Rijnauwen heeft na de Tweede Wereldoorlog zijn functie als verdedigingswerk verloren en de manschappen hebben plaats gemaakt voor bijzondere planten en dieren.

Winterslaap vleermuizen

In de winter verblijven er honderden vleermuizen op het fort. Daarom is dit fort normaal gesproken in de wintermaanden gesloten voor publiek. Maar Staatsbosbeheer maakt een uitzondering om een kijkje te nemen op de plekken waar we geen dieren zullen verstoren. Na een korte diapresentatie neemt de boswachter van Staatsbosbeheer je mee op een wandeling over de wallen van het fort en volgt een kijkje in één van de binnenruimtes van het fort.

Dassen en vossen

De boswachter vertelt je alles over de dieren die op het fort leven, zoals de das, de vos, de boommarter én de steenmarter. En wie weet hebben we het geluk om één van deze dieren tegen te komen! Tijdens deze speciale excursie heb je de gelegenheid om de bijzondere sfeer te proeven die er in deze tijd op het fort heerst.

De excursie start op zondag 13 november om 14 uur bij het hek van Fort bij Rijnauwen aan de Vossegatsedijk 3-5 in Bunnik.

De excursie duurt ongeveer 2 uur en de kosten zijn € 7,50 per persoon. Vooraf aanmelden gaat via http://www.staatsbosbeheer.nl/forten

advertentie