Idee voor posterzuil Dorpsstraat

10 februari 2016 om 00:00 Nieuws

BUNNIK  Een idee van Geerke Vermeulen vond op Facebook direct veel weerklank: ´Doen!, staat ´ie er al?´, waren de reacties. Op de hoek van de Dorpsstraat met het Van Hardenbroekplein wil Geerke een posterzuil - een peperbus geheten - waar vrijwilligersorganisaties hun posters kunnen ophangen.

Kuun Jenniskens

Geerke Vermeulen wil met deze prachtige zuil een aantal dingen oplossen. Allereerst het gat dichten dat de kap van de boom heeft achtergelaten, waardoor deze hoek nu tochtig, leeg en armoedig aanvoelt. Vorige week hoorde ze van de gemeente, dat er geen nieuwe boom wordt teruggeplant (alhoewel dat wel was beloofd), omdat er teveel kabels onder de grond liggen.

Verder komen veel organisaties zowat dagelijks bij winkeliers langs met de vraag om een poster op te hangen, en daarvoor is bij de meeste winkels weinig plek. Tot grote irritatie van Geerke wordt er soms lukraak geplakt op puien en ramen in het winkelcentrum van Bunnik. ,,Dus waarom niet zo'n mooie antiek ogende zuil? In meer steden beginnen dergelijke initiatieven te ontstaan. Het is hip en het steunt de cultuur."

Het is niet de bedoeling dat het bedrijfsleven op de zuil gaat plakken. ,,Voor hen zijn er andere afspraken. Ik denk aan de Bunnik Fair, Wobbel, de speelotheek, Kijk Kunst in Bunnik, Kromme Rijnconcerten etc. Die kunnen op deze manier, op een in het oog springende plek, hun informatie kwijt."

Zo'n zuil vraagt natuurlijk wel om enig toezicht en wat Geerke betreft pakt de winkeliersvereniging dat op. Onder die noemer wil zij de zuil wel in de gaten houden.

Wilt u dit idee ondersteunen? Stuur dan een mail naar info@geerkevermeulen.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie