College brengt bestemmingsplan in procedure

20 januari 2016 om 00:00 Nieuws

Petitie tegen snippergroen niet afgewacht

Percelen die uit de verkoop zijn gehaald zijn: de nog niet verkochte gronden aan het Eikenpad, aan het Bezembinderspad (grenzend aan het buitengebied) en aan de Van Zijldreef (tegenover het kantoorcomplex Rhijnhage). Ook gaat de verkoop van de groenstrook aan de Rumpst grenzend aan 't Jaagpad niet door, hetzelfde geldt voor de groenstrook achter de woningen Vierhoevenwaard.

Wethouder Rob Zakee (P21) over het opstarten van de procedure: "Op een bestemmingsplan kan iedereen reageren met een zienswijze. Dat is de meest koninklijke weg." Vanaf 29 januari ligt het zes weken ter inzage. "De handtekeningenactie zie ik als een vooraf ingediende maatschappelijke reactie. Er zullen voor-en tegenreacties blijven komen. Bij de behandeling van het bestemmingsplan in de gemeenteraad kan de raad daar rekening mee houden. De gemeenteraad heeft het laatste woord. Via het bestemmingsplan kunnen we het formeel regelen. En wanneer mensen zich onheus behandeld voelen, kunnen ze naar de rechter stappen."

Het is en blijft een onderwerp dat de gemoederen in het dorp flink in beweging brengt. Jan Kleynen zegt namens de actiegroep Snippergroenkanniet, die donderdag zo'n 500 handtekeningen gaat aanbieden aan wethouder Zakee: "Dat de procedure al in gang is gezet is niet netjes. We verwachten dat de gemeenteraad hier zeer kritisch op zal reageren. Maar hebben het idee dat B&W in het geheel niet luistert naar de mening van veel Bunnikers."

Ook zullen donderdag voorstanders van de verkoop van snippergroen uit Odijk aan het woord komen. Volgens Peter Spanjers en Bart Molenaar is de enquête er alleen voor tegenstemmers. Daarom willen zij hun visie over de voordelen rondom de verkoop van snippergroen graag in het openbaar toelichten.

Foto-bijschrift: Aan de Koekoeksbloem zijn de groenstroken al in gebruik genomen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie