De Zonnebloem trapt nieuwe jaar af

19 januari 2016 om 00:00 Nieuws

Quiz als hersenkraker voor gasten

Voorzitter Dickey Vernig verwelkomde de aanwezigen en was blij met de goedgevulde zaal. Ze deelde mee dat Bea Koetsier afscheid genomen heeft van het bestuur. Bea, die zelf deze middag niet aanwezig kon zijn, blijft nog wel actief als vrijwilliger. Haar taak binnen het bestuur wordt opgepakt door Greet van de Gugte.

Na de koffie met een gebakje verscheen Peter Hilligehekken. Hij had een quiz had voorbereid voor de Zonnebloemgasten. Per tafel moest op een notitieblaadjes het juiste antwoord worden genoteerd. Er waren diverse rondes, met in elke ronde tien vragen over verschillende thema's.

Begonnen werd met algemene vragen, zoals 'Waar zit het aambeeld in het lichaam?', 'Hoeveel zintuigen heeft een mens?' en 'Wat is een pedometer?' Het antwoord op de laatste vraag is 'stappenteller'.

In een volgende ronde kwamen vragen over Nederland in beeld. Zoals: 'Waar vind je het Damrak?', 'Hoeveel Waddeneilanden heeft Nederland?', 'Hoe heet een jong schaap?' en 'Wat doet een egel als hij bang is?'.

Peter Hilligehekken nam de Zonnebloemgasten ook mee terug in de tijd via geschiedenisvragen, waaronder 'Wat is de achternaam van Napoleon?', 'Welke schilder sneed een stuk van zijn oor af?' en 'Wat is de naam van de man die 'I have a dream' uitsprak?'

Aansluitend werd samen getoost op het nieuwe jaar en werden hapjes rondgedeeld.

BOOTTOCHT Na een vraag van de voorzitter over het kerstpakketje werd duidelijk dat dit heel positief was ontvangen. Dickey Vernig wees ook op een boottocht van De Zonnebloem op 31 mei, vanuit Nijkerk. Het gaat om een dagtocht, de kosten zijn ongeveer 30 euro.

Na de pauze was het opnieuw tijd om quizvragen te beantwoorden, waarop Peter Hilligehekken vertelde welke tafel de hoogste score had behaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie