In Doorn worden de modules over gezondheid enthousiast ontvangen door de statushouders
In Doorn worden de modules over gezondheid enthousiast ontvangen door de statushouders NVA centrum voor integratie en participatie

Extra aandacht voor gezondheid bij inburgeraarsSamenwerking NVA en GGDru van start

4 juni 2019 om 14:55 Nieuws Deel je nieuws

Amersfoort, 4 juni 2019

Een belangrijk onderdeel van de inburgering van vluchtelingen met een status is het tekenen van de Participatieverklaring. Om statushouders daarop voor te bereiden geeft NVA, centrum voor integratie en participatie, een speciale training in diverse gemeenten in de provincie Utrecht. De training wordt gegeven in de eigen taal van de deelnemers en gaat dieper in op de kernwaarden van de Nederlandse samenleving.

Er is bij statushouders veel behoefte aan informatie over hoe de gezondheidszorg in Nederland werkt. Daarnaast is er veel onbekendheid over een gezonde leefstijl. Daarom zijn NVA en GGDru eind mei 2019 een nieuwe samenwerking gestart. De training is uitgebreid met een aantal modules over deze onderwerpen. Gezondheidsvoorlichters van GGDru geven de lessen, waarbij de trainers van NVA onder andere ondersteunen bij de vertaling. 

De eerste reacties van deelnemers zijn positief, zij zijn blij dat er meer aandacht is voor hun gezondheid en die van hun gezinnen. Een deelnemer wil bijvoorbeeld graag het boek houden om woorden te leren voor “als er iets is” en een ander vraagt waar er EHBO-cursussen zijn.

NVA verzorgt trainingen voor het Participatieverklaringstraject in de gemeenten Amersfoort, Bunnik, De Bilt, Leusden, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie