Sjaak en Wil Doeleman, Amanda Arends en Berry Doeleman.
Sjaak en Wil Doeleman, Amanda Arends en Berry Doeleman. Karin Tim-Mijland

'Heerlijk maar ook eerlijk brood'

Nieuws

WERKHOVEN Echte bakker Sjaak Doeleman heeft winkels in Werkhoven, Cothen, Odijk en Houten en levert ook aan restaurants en horeca in de omgeving. Elke dag doen de bakkers en het winkelpersoneel hun uiterste best om de klanten op een persoonlijke manier van verse producten te voorzien. Ze creëren ook regelmatig nieuwe specialiteiten om de klant te verrassen.

Karin Tim-Mijland

De bakkerij is een familiebedrijf. In 1955 ging Kees Doeleman, de vader van Sjaak, bij bakkerij Gasman in Werkhoven werken. Twee jaar later startten Kees en zijn vrouw Lien hun eigen zaak aan de Herenstraat in Werkhoven. Nu werken hun zoon Sjaak, zijn vrouw Wil en de derde generatie kleinzoon Berry en zijn vriendin Amanda Arends in de bakkerij. Berry: ,,We vinden het bijzonder dat wij met z'n vieren zo goed kunnen samenwerken". Amanda vult aan: ,,Ik vind het leuk om te zien hoe jij en je vader samenwerken."

[KWALITEIT] Bij bakkerij Doeleman merken ze dat consumenten zich meer bewust zijn van wat ze eten en daardoor meer op de ingrediënten letten. Berry: ,,Mensen gaan steeds bewuster eten en willen daarom meer weten over de producten. Wij gebruiken natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen en vetten. Door de kwalitatief goede grondstoffen zijn er geen toevoegingen nodig. Als slogans hebben we: 'Heerlijk maar vooral ook eerlijk brood' en 'Weet wat je eet'." Berry vertelt dat ze het belangrijk vinden dat het gehele personeel productkennis heeft zodat ze de klanten kunnen informeren als zij vragen hebben.

Bakkerij Doeleman is lid van het Echte Bakkersgilde, waardoor ze zich Echte Bakker mogen noemen. Om lid te kunnen blijven van het gilde, moeten ze tijdens 5 à 6 keuringen per jaar minimaal een 7,2 halen voor de verschillende soorten brood, broodjes en banket die door de keurmeesters gekeurd worden.

[PRIJZENKAST] Doeleman doet regelmatig mee aan wedstrijden van dit Gilde. Amanda vertelt dat de bakkers en het winkelpersoneel samen vol enthousiasme daarnaar toewerken om hun producten en winkeluitstraling waar mogelijk te verbeteren. Amanda: ,,We doen ook aan de competities mee als een kwaliteitscontrole van onze producten, we krijgen dan feedback en zien waar we nog aan moeten werken." Bovendien hebben ze er een volle prijzenkast aan overgehouden. De bakkerij hebben ze vorig jaar verbouwd en uitgebreid met een kelder om klaar te zijn voor de toekomst.

[NIEUWE PRODUCTEN] Regelmatig zijn er nieuwe specialiteiten in de zaak te vinden. ,,We willen de consument blijven verrassen", zegt Berry. Daarom hebben ze bijvoorbeeld koolhydraatarm brood en seizoensproducten; verschillende broden en banket die bij het seizoen passen. Zoals een lentebol of in de winter, een mokkabrood of Lambertpunt gemaakt van chocolade en kersen. In de zomer komen er frisse smaken, zoals lemon cheesecake en producten met abrikoos.

[PERSOONLIJK] Persoonlijk contact met klanten vinden ze bij Doeleman belangrijk: Berry: ,,We vinden het van belang dat de medewerkers weten wie de klant is en horen wat die wil... Wij hebben een luisterend oor voor de klanten, maar ook voor de medewerkers". De bakkers en het winkelpersoneel vormen één team. Berry: ,,Wij zijn samen Sjaak Doeleman, wij doen met z'n allen het bedrijf."

advertentie