Liesbeth van der Donk
Liesbeth van der Donk Liesbeth van der Donk

Een uitvaart met zorg begeleiden

Nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE Als een dierbare overlijdt, heb je zoveel om te regelen, te organiseren en te beslissen dat adequate hulp meer dan welkom is. Het liefst een vast aanspreekpunt die met zorg en aandacht een afscheid begeleidt. Zo iemand is Liesbeth van der Donk.

Tot 2005 werkte Liesbeth in verschillende functies in de zorg. In dat jaar heeft ze een overstap gemaakt naar uitvaartbegeleiding. Eerst bij Uitvaartverzorging Miltenburg uit Odijk, maar sinds twee jaar onder haar eigen naam: Liesbeth van der Donk Uitvaartbegeleiding. De naam zegt het al, je hebt te maken met Liesbeth. En dat is het vaste aanspreekpunt en gezicht van haar bedrijf. Liesbeth: ,,Bij een uitvaart draait het om vertrouwen. Ik merk dat families het prettig vinden om één vast aanspreekpunt te hebben. Zo van….oh daar is Liesbeth, zij regelt het wel. En dat gebeurt dan ook. Het vertrouwen hebben, is het mooiste wat je op dat moment kunt krijgen."

[EIGEN MERCEDES] Eén van de extra's die Liesbeth te bieden heeft, is een eigen rouwauto. Ze heeft een Mercedes om laten bouwen tot rouwauto. ,,Vaak kreeg ik te horen….mogen we zelf rijden? We hebben pa of ma maandenlang bijna dagelijks gereden. Het laatste ritje willen we ook zelf doen." Om hieraan gehoor te geven heeft Liesbeth een geschikte auto aangeschaft en helemaal laten aanpassen.

[NIETS IS ONMOGELIJK] Qua vervoer krijgt ze vaker specifieke wensen. Zoals laatst bij een uitvaart in Werkhoven. ,,Opa reed dagelijks op de tractor en op verzoek van de kinderen en kleinkinderen hebben we de kist op een platte kar achter opa's tractor gezet. De kinderen zijn hiermee door de loods gereden waar opa werkte. Een ritje wat hij zelf dagelijks maakte. Een prachtig gebaar en een mooie manier om afscheid te nemen."

Wat betreft de mogelijkheden op een uitvaart is Liesbeth stellig: ,,Niets is onmogelijk. Als er specifieke wensen zijn, ga ik heel ver om deze te realiseren. Geen enkele uitvaart is namelijk hetzelfde." Liesbeth heeft een netwerk opgebouwd die haar kan ondersteunen specifieke wensen te vervullen. En dat komt haar dikwijls van pas.

[UITVAARTVERZEKERING] Het komt nog wel eens voor dat Liesbeth een map van de familie krijgt met daarin alle verzekering om uit te zoeken hoe het precies zit met de uitvaartverzekering. ,,Dat zoek ik dan uit tot in de puntjes", vertelt Liesbeth. Ook dat hoort bij haar werk. ,,Ik vind het belangrijk om heel eerlijk en transparant te zijn hierover, want een uitvaart kost nu eenmaal geld. Er zijn heel veel mogelijkheden qua budget. Bij een kostenindicatie geef ik dan ook verschillende opties. Dat is een heel ander verhaal dan de standaard bedragen die worden afgegeven bij grotere uitvaartorganisaties. Ik kijk naar de wensen en wat er nodig is. En zo is er voor ieder budget een passende uitvaart."

Uitvaartbegeleiding Liesbeth van der Donk, Wilhelminastraat 20, 3961 AH Wijk bij Duurstede, 0343 574 636.

advertentie