Lezing van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek

8 mei 2019 om 12:30 Uit-cultuur/nieuws

HOUTEN Op donderdag 16 mei organiseert de historische kring Tussen Rijn en Lek een lezing onder de titel: Nobel streven, het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal van Ridder Jan van Brederode. De beroemde Nederlandse historicus Frits van Oostrom schreef een spannend en veelgeprezen (en bekroond) boek over deze avontuurlijke ridder.

Ook de 'achterkant' van het boek zal aan de orde komen: aanleiding, motieven, werkwijze en onthaal ervan. Voor deze gelegenheid zal de spreker speciale aandacht besteden aan de relaties tussen de familie Brederode en Vianen en omgeving.

Frits van Oostrom is universiteitshoogleraar in Utrecht. Daarvoor was hij hoogleraar te Leiden en gasthoogleraar aan Harvard University. Ook was hij president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en voorzitter van de commissie die de Canon van Nederland ontwierp, met 50 vensters. Zijn werk werd vele malen onderscheiden: onder andere met de Spinozaprijs de AKO literatuurprijs (voor Maerlants wereld) en de Gouden erepenning van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen. 'Nobel streven' kreeg onlangs de Libris Geschiedenis Prijs als – volgens de jury – het beste Nederlandse historische boek van 2017-2018. En... het bestuur weet uit eigen ervaring dat Van Oostrom een heel boeiend en humoristisch verteller is. Dit mag u dus beslist niet missen.

De lezing vindt plaats op 16 mei in De Engel, Burgemeester Wallerweg 2 in Houten. De zaal is open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. De toegang is, zoals altijd, gratis. De historische kring wil graag dat zoveel mogelijk mensen de lezingen bij kunnen wonen. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie