Afbeelding
Krommerijnconcerten.nl

Kromme Rijn Concert met o.a. Amarins Wierdsma

24 april 2019 om 12:06 Uit-cultuur/nieuws

BUNNIK Op zondag 12 mei om 15 uur is er een prachtig programma te horen in de serie Kromme Rijn Concerten in de Oude Dorpskerk te Bunnik. Er wordt in vier afwisselende bezettingen gespeeld, beginnend met het Trio Pathétique voor klarinet, fagot en piano van de Rus Mikhail Glinka, die zijn liefdesverdriet hier in de klanken verbeeldt.

Dit wordt gevolgd door het geliefde Trio van Johannes Brahms voor viool, hoorn en piano. De Bunnikse violiste Amarins Wierdsma, die onlangs met haar eigen Barbican String Quartet de Internationale Joseph Joachim Chamber Music Competition in Weimar, Duitsland won is weer van de partij samen met Hans Dullaert, hoorn en Marja Bon, piano. Na de pauze spelen de jonge topviooltalenten Amarins Wierdsma en Isobel Warmelink de Sonate voor 2 violen van Sergei Prokofiev en tot slot wordt het sprankelende Concertino van Leos Janacek voor piano, klarinet, fagot, hoorn, 2 violen en altviool gespeeld. Pianiste Marja Bon heeft dit werk, dat eigenlijk een pianoconcert is, talloze keren gespeeld in de grote zalen van Europa en brengt haar fijnzinnige interpretatie nu naar Bunnik. Een concert om niet te missen!

Zoals gewoonlijk houdt muziekhistorica Alice van Rossem een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk van 13.45 – 14.45 uur; aldaar tevens reservering voor in de kerk. Entreeprijs: €20 p.p . Kinderen beneden 18 jaar en studenten hebben vrije toegang. Voor meer informatie zie www.krommerijnconcerten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie