Afbeelding
Elleke de Ronde

In ‘Eureka’ komen kunst, archief, architectuur en wetenschap samen

18 september 2023 om 10:49 Exposities

BUNNIK/WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdag 29 september wordt de tentoonstelling ‘Eureka’ geopend waar kunst, archief, architectuur en wetenschap samenkomen. De interdisciplinaire expositie is een samenwerking tussen het Regionaal Archief Zuid-Utrecht, het Waterliniemuseum, Kasteel Amerongen en Stichting FAAM.

Jonge Utrechtse makers en onderzoekers laten hun nieuwsgierigheid de vrije loop op drie boeiende locaties: Het Waterliniemuseum, Kasteel Amerongen en het Regionaal Archief Zuid-Utrecht. Drie jonge onderzoekers doken de collecties in op zoek naar bijzondere verhalen. Hun ontdekkingen inspireerden negen hedendaagse (lokale) kunstenaars tot het maken van nieuw werk. Vanaf 1 oktober zijn de exposities open voor publiek.

Belangstellenden wordt uitgenodigd voor de opening op vrijdag 29 september vanaf 15.00 uur (inloop) in het Waterliniemuseum in Bunnik. Tijdens de opening vertellen de kunstenaars & historici over hun creatieproces en zijn de nieuwe werken in het Waterliniemuseum alvast te bekijken. De opening duurt tot circa 18.00 (inclusief borrel) en is gratis. Aanmeldingkan  per mail naar welkom@waterliniemuseum.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie