Eerder al werd een hoogtepunt gevierd: de onthulling van het bord hoogste punt
Eerder al werd een hoogtepunt gevierd: de onthulling van het bord hoogste punt Bron: De Proloog

Vuelta komt over de Amerongse Berg

Wielrennen

AMERONGEN Zaten we vorige maand nog met zijn allen aan de buis gekluisterd naar de Tour de France te kijken, dit weekend komt het peloton van de Vuelta de España vlak langs onze regio. Iedereen die voor de hobby wel eens op de racefiets stapt heeft ervaring met de Amerongse Berg en laat dat nou net de klim zijn waarop de klimmers hun eerste bergpunten kunnen pakken dit weekend.  

Op vrijdag 19 augustus rijden de renners de eerste tijdrit van 23 kilometer door de stad Utrecht. Op zaterdag 20 augustus loopt de route van Den Bosch naar Utrecht, net om de Kromme Rijnstreek heen over de Utrechtse Heuvelrug. De finish ligt op het Utrecht Science Park. Het hoogtepunt van deze etappe ligt op de Amerongse Berg van 70 meter hoog. Voor de profrenners is het een opwarmertje, zij rijden twee weken later in de Sierra Nevada over de hoogste asfaltweg van Spanje en finishen op 2510 meter.  

Voor wielercafé De Proloog in Amerongen is het een droom die uitkomt. Exploitant Berry van den Brink: ,,Als wielercafé is het natuurlijk fantastisch dat zo’n groot wielerevenement langs je eigen voordeur komt. Alles voor ons en de rest van wielerlievend Nederland staat deze weken dan ook in het teken van ‘La Vuelta Holanda’, de doorkomst in Nederland tijdens het eerste weekend van de Vuelta 2022.”  Het café heeft dan ook een druk programma opgesteld.  

advertentie
advertentie