Wouter Goes uit Bunnik is voorzitter bij de Zeister Volleybal Competitie en penningmeester bij VC Krommerijn in Odijk.
Wouter Goes uit Bunnik is voorzitter bij de Zeister Volleybal Competitie en penningmeester bij VC Krommerijn in Odijk. Agnes Corbeij

Zeister Volleybal Competitie bestaat 70 jaar

17 augustus 2023 om 10:25 Volleybal

ZEIST Twintig teams uit de regio spelen komend seizoen mee in de Zeister Volleybal Competitie (ZVC). Deze competitie ontstond op 1 september 1953, toen waren het volleybalwedstrijden tussen bedrijventeams uit Zeist. Het jubileum werd in mei al gevierd met een toernooi. 

door Agnes Corbeij

De teams die meedoen komen onder meer uit Zeist, Bunnik, Odijk, Den Dolder, Werkhoven en Driebergen. De competitie staat helemaal los van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo). Wouter Goes uit Bunnik, lid van VC Krommerijn in Odijk, is sinds twee jaar voorzitter van de ZVC. ,,Dat we los staan van de bond, maakt het laagdrempeliger. We spelen niet in het weekend en nooit meer dan drie sets. En het is veel goedkoper.”

VC KROMMERIJN

Wouter is ook penningmeester bij VC Krommerijn. Deze volleybalvereniging ontstond iets na 2000 uit een fusie tussen Olympia ‘57 uit Bunnik en SV Odijk Volleybal. ,,VC Krommerijn deed al mee aan de ZVC voor de fusie. Olympia, waar ik vandaan kom, niet. Wij leerden deze competitie toen pas kennen.”

De teams die meedoen aan de ZVC zijn niet allemaal ontstaan vanuit een volleybalvereniging. ,,Er zijn ook vriendenteams die meedoen.” De wedstrijden zijn bij de verschillende clubs. ,,We spelen gewoon uit- en thuiswedstrijden.” Er zijn ook volleyballers die zowel meedoen bij de ZVC, als bij de wedstrijden van de bond.

Wouter nodigt iedereen die een keer mee wil volleyballen van harte uit om te komen kijken op dinsdag of donderdag in de Lindenhof in Odijk. ,,Als je competitie wilt spelen en je hebt geen team, ben je ook heel welkom. We vinden altijd wel een team waar je bij past. Ons mixteam zoekt nog twee dames bijvoorbeeld.” De vereniging in Odijk is bereikbaar via secretaris@vckrommerijn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie