Het kampioensteam.
Het kampioensteam. Richard Thoolen

Feestelijke huldiging kampioensteam heren 1 Volleybal Werkhoven

14 april 2024 om 12:00 Volleybal

WERKHOVEN Na een wedstrijd waarin het heren 1 team van Volleybal Werkhoven op alle fronten tegenstander Musketiers uit Elst overklaste zijn ze kampioen geworden in de 3e klasse. Het team werd na afloop feestelijk gehuldigd.

door Richard Thoolen

Om tot kampioen gekroond te kunnen worden zou Werkhoven minimaal 2 sets moeten zien te winnen van de als laatste geplaatste tegenstander. Alhoewel dat gezien de plaatsing op de ranglijst niet al moeilijk zou moeten zijn was dat in de praktijk allerminst zeker: al eerder in het jaar had Werkhoven verloren van het als een na onderste geplaatste team in de ranglijst.

WEDSTRIJD

Het team had lering getrokken van dat onverwachte verlies en begon geconcentreerd aan de wedstrijd. De eerste twee sets werden dan ook overtuigend gewonnen waarna het team van het kampioenschap verzekerd was. Na de tweede set werd de wedstrijd even onderbroken door de dames van Volleybal Werkhoven die luid zingend ‘We are the champions’ met champagne en een kampioensketting het veld betraden.

DERDE SET

Dit bracht de heren enigszins van hun stuk waardoor ze minder geconcentreerd gingen spelen en op een 4-9 achterstand kwamen. Maar het team herpakte zich op tijd en wist daarna ook de 3e set en de 4e set te winnen.

KRACHT

Op de vraag wat nu de kracht van dit team is antwoordden dames 1 speelster Laura Klooster en Barbara Snel: ,,Ze geven nooit op, voelen elkaar goed aan, hebben altijd plezier en worden nooit boos op elkaar. Ze spelen tactisch, kijken goed en weten de bal te plaatsen waar de tegenstander er niet bij kan.”

AFTERPARTY

Volleybal Werkhoven is een kleinschalige vereniging die al sinds 1971 bestaat en waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. Na de wedstrijd wordt er altijd nagezeten met een hapje en een drankje. Gewaardeerd zijn de kaasplankjes die door Merkens gefaciliteerd worden en waar ook menig tegenstander nog even langer voor blijft hangen.

VERSTERKING

Wie het leuk vindt om sportiviteit met gezelligheid te combineren en graag wil volleyballen kan contact opnemen met de vereniging. Zie www.volleybalwerkhoven.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie