Scheidsrechters Timo, Manouk en Hans kun je voortaan (ook) online volgen!
Scheidsrechters Timo, Manouk en Hans kun je voortaan (ook) online volgen! Stijlfotografie, Anneke Troost

Fluitend het nieuwe jaar in!

Voetbal Deel je nieuws

Bunnik’73 en SV Odijk starten 2e initiatief; komjefluiten.nl


In navolging van de gezamenlijke vrouwenvoetbal vereniging, SVO Krommerijnstreek, hebben de besturen van beide voetbal verenigingen weer de handen ineengeslagen, dit keer rondom het thema scheidsrechters.

Vincent de Wit (vz SV Odijk); "Voor zover ik weet is het bij elke voetbal vereniging elke week een enorme uitdaging om mensen te vinden die een wedstrijd willen fluiten, misschien wel een van de meest ondankbare vrijwilligers taken, je doet het niet snel goed."


André Westerhout (vz Bunnik’73) "Ook wij putten elke week uit een (te) klein groepje scheidsrechters die soms ook meerdere wedstrijden moet fluiten, met deze mensen zijn we natuurlijk erg blij, maar onze coördinator, Anneke van Zijl, heeft er heel wat mailtjes en appjes voor nodig om dit rond te breien."

Om deze reden zijn een aantal scheidsrechters bij elkaar gekomen en hebben gesproken over vooral de leuke kanten van het vak. Het bleek al snel dat er behoefte was om meer ervaringen met elkaar te delen, ook is er een behoefte aan begeleiding en is er besloten de hulp van de KNVB in te roepen in de vorm van een cursus. Deze zal worden gehouden bij Bunnik’73 mits er voldoende aanmeldingen zijn. Zowel bestaande als nieuwe scheidsrechters kunnen zich hiervoor (gratis) aanmelden.


PR man en voorzitter van de SVO Krommerijnstreek, Hans de Ligt, bedacht daarnaast dat het best wel leuk kon zijn om scheidsrechters een podium te geven in de vorm van een website en een instagram account @komjefluiten. Zo kunnen zowel jong als oud de avonturen volgen van scheidsrechters Timo (17) Manouk (22 en Hans (51) zelf. Scheidsrechters die hier ook bij willen aansluiten zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden op de website www.komjefluiten.nl


“het maakt niet uit of je ervaren of beginner bent, jong of oud, fanatiek of recreatief, iedereen is van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen of ons te volgen!”

 

advertentie
advertentie