Tom Schulz en Olivier van Gorkum
Tom Schulz en Olivier van Gorkum BLTC de Niënhof

Sterk deelnemersveld bij BLTC de Niënhof

Tennis

BUNNIK Zaterdag 1 augustus gaat het jaarlijkse open toernooi bij BLTC de Niënhof in Bunnik van start. Met Tom Schulz, nummer 141 van Nederland, Leon Vellekoop, Olivier Gorkum, Kayne Trustfull en Wesley Nieuwendijk als deelnemers gaat dat zeker spectaculaire wedstrijden opleveren.

Samen met de sponsoren kijkt de vereniging uit naar een prachtige tennisweek. ,,Het is even spannend geweest, maar gelukkig voor alle tennisliefhebbers gaat het toernooi gewoon door”, vertelt Lenneke Roodenburg die de organisatie van het toernooi coördineert.

STERK SPEELVELD ,,We waren de eerste in de regio die aankondigde dat het toernooi doorging,” aldus de organisatie. ,,En niet alleen hebben we meer inschrijvingen dan vorig jaar, we hebben ook enorm sterke deelnemers op de lijst staan.”

Opvallend is de sterke bezetting bij de heren. Leon Vellekoop, speler van TV Ludenti uit Doorn, voert de plaatsingslijst aan met zijn speelsterkte van 1,8. Dit is voor hem het eerste toernooi van dit seizoen. Zijn belangrijkste concurrenten zijn Tom Schulz (1,9) en Olivier van Gorkom (2,1). Olivier Van Gorkom, de nummer 192 van Nederland, schreef vorige week de herendubbel van Domstad al knap op zijn naam. Hij staat dan ook in de herendubbel als eerste geplaatst samen met Kayne Trustfull. Tom Schulz, top 150 speler van Nederland, begint zijn seizoen in de dubbel met Wesley Nieuwendijk en staan samen als tweede geplaatst.

CONCESSIES Alles draait om tennis dit jaar, maar op het terras zijn publiek en spelers welkom voor een drankje. De organisatie heeft vanwege het coronavirus wel concessies gedaan. ,,We staan in de regio bekend om de gezellige sfeer en vele bezoekers tijdens het open toernooi", geeft Lenneke Roodenburg aan. ,,Normaal openen we een pop-up restaurant waar veel tennisliefhebbers komen genieten van heerlijke maaltijden. Dit jaar vonden we dit een te groot risico. Toch weten we zeker dat het ook dit jaar een heerlijke week gaat worden, met veelbelovende wedstrijden.”

advertentie