Kampioenen Eeske Dingemans en Jorrit van der Kooij
Kampioenen Eeske Dingemans en Jorrit van der Kooij BC Krommerijnstreek

Clubkampioenschappen Badminton Krommerijnstreek

24 april 2022 om 11:53 Sport Deel je nieuws

Begin april zijn eindelijk, na twee jaar afgelastingen door Corona, de wedstrijden gestart voor de clubkampioenschappen bij badminton vereniging BC Krommerijnstreek uit Odijk.

Afgelopen woensdag waren de finales voor de dames- en heren enkel kampioenschappen. Bij de dames won Eeske Dingemans na “best of three” partijen van Saskia Pennings.

Bij de heren won een zeer gefocuste Jorrit van der Kooij de finale van nieuwkomer Jeroen Legerstee in twee sets. Eerst had Jorrit in de halve finale ook nog moeten afrekening met de kampioen van de voorgaande jaren Gerrit van Brenk. In de B poule won Hans van Alfen overtuigend al zijn wedstrijden.

In de weken hiervoor zijn de wedstrijden van de dames- en heren dubbel gespeeld, bij de dames waren Eeske en Saskia oppermachtig, zij wonnen al hun wedstrijden.

Bij de heren zat het iets dichter bij elkaar, daar streken Pim van der Wal en Gerrit van Brenk met de eer. In de B poule lieten de jeugdleden Twan Megens en Kaylan Bordewijk zien dat er rekening met hen gehouden moet worden in de toekomst, zij wonnen alle wedstrijden en werden dus kampioen.

Doordat het herenteam dit seizoen in de competitie kampioen is geworden, zijn ze door de bond uitgenodigd om op 18 juni in Roermond de voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap te gaan spelen. Wanneer ze hier doorkomen zijn het weekend erna de landelijke finale wedstrijden in Wijk bij Duurstede.

Het seizoen zal medio juni afgesloten worden met diverse activiteiten rondom het 40 jarig jubileum van BC Krommerijnstreek

Voor iedereen die zelf eens wil ervaren hoe leuk en intensief badminton eigenlijk is, bestaat er altijd de mogelijkheid om op de woensdagavond een langs te komen. Voor de jeugd kan dit het beste via de contactpersoon op de site. Vanaf 20.30 uur zijn alle volwassen welkom in sporthal de Lindenhof te Odijk. Zorg zelf voor sportkleding, rackets zijn aanwezig, je kunt altijd twee keer gratis meespelen.

Kijk voor informatie op de internet site; www.bckrommerijnstreek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie