Michiel Faasse wordt onreglementair aan de arm gepakt. De toekende strafworp werd benut. Arie Draaijer Zeist

Verrassende en verdiende overwinning Celeritas

27 januari 2019 om 23:39 Sport/sport Deel je nieuws

In sporthal de Tol kregen de mannen van Celeritas lijstaanvoeder Ventura uit Schiedam op bezoek, dit team had tot pas een nederlaag geleden en is in de hoofdklasse C de titelkandidaat. In Bunnik moesten ze zondag nu hun tweede niet verwachte nederlaag incasseren.                                         In het begin van de wedstrijd waren het beide teams die een afwachtende houding aannamen waarbij Celeritas in deze fase een aantal steekjes liet vallen die door de gasten resoluut werden afgestraft. Het waren de gasten die een voorsprong trachtten te forceren en steeds een doelpuntje voor bleven, waarbij Celeritas kans zag te blijven volgen. Voor het publiek was het een aantrekkelijke wedstrijd van een behoorlijk niveau waarbij de beide Celeritas keepers, Maarten Bruggeman en Ron Rutgers een belangrijke rol in speelden. Ze speelden ieder de helft van een speelhelft. Bij het ingaan van de laatste 4 minuten van de eerste helft was de stang 9-9, vanaf dat moment nam Celeritas het heft in handen en ging spelen op snelle spelhervattingen en de fast break. Dit resulteerde in een Bunnikse voorsprong die nog kon worden vergroot toen er een 7-meter worp werd benut vlak voor de rust. Met een 13-9 voorsprong kon er worden gerust. Na rust ging Celeritas door en werd door Ventura geholpen doordat zij tweemaal van 7 meter faalde. Eer er 10 minuten was gespeeld was de voorsprong al 17-10 geworden, wat Ventura ook probeerde ze kwamen niet dichterbij omdat Celeritas sterk verdedigde en goed keepers werk. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar en voor de gasten werd het duidelijk dat dit hun tweede seizoensnederlaag zou gaan worden. Na een spectaculaire eindstrijd werd een verdiende 27-21 behaald. Zondag gaat Celeritas naar Ridderkerk om de strijd aan te binden met Saturnus.