In een snelle break komt Rick Bruggeman alleen voor de keeper van Leidsche Rijn en scoort voor Celeritas het 22e doelpunt Arie Draaijer Zeist

Celeritas dames en heren succesvol

3 december 2018 om 00:15 Sport/sport Deel je nieuws

Zowel de dames en heren van Celeritas boekten de overwinning in de thuiswedstrijd in sporthal De Tol.

De heren kregen het Utrechtse Leidsche Rijn op bezoek waarin Celeritas een moeilijke beginfase mee  maakte en al binnen 10 minuten tegen een 2-6 achterstand aankeken. Langzaam kreeg Celeritas meer vat op het spel maar bleef het verdedigend moeilijk houden, ze konden weinig grip krijgen op de cirkelloper van de gasten. Pas halverwege de eerste helft was bij 7-7 de achterstand weggewerkt en ging het wedstrijd verloop gelijk op tot enkele minuten voor de rust toen Celeritas een 12-10 voorsprong nam die tot de rust gehandhaafd bleef.

Na rust een heel ander Celeritas, verdedigend werd de cirkelloper zo goed als uitgeschakeld waardoor Leidsche Rijn minder doelkansen kreeg. Celeritas schakelde aanvallend over op snelle breaks en onderscheppingen waarop de gasten geen antwoord hadden. Halverwege de tweede helft was de voorsprong van Celeritas al 5 doelputen bij de stand 17-12. Het hoge tempo wat Celeritas speelde konden de gasten niet volgen waardoor Celeritas eenvoudig een 30-16 overwinning behaalde. Zondag staat de verre uitwedstrijd tegen het Zeeuwse Orion in Heinekenszand op het programma, dit team is hekkensluiter in de landelijke hoofdklasse C.

De Celeritas dames hadden het een stuk moeilijker tegen het Amersfoortse ASC maar ook zij wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten en wel met 20-18.