uitslag 3-1
uitslag 3-1 Lois

Overwinning op nummer 2 Hercules vrouwen 1

5 november 2018 om 08:53 Sport/sport Deel je nieuws

Vanmiddag, 4 november, we begonnen met Quinty, Sam en Rianne van Vrouwen 1 op de bank. Ook Annabel was bereid een helft mee te spelen en streed weer als vanouds op het middenveld. Met de snelheid van Benice, die vandaag een sterke bewaker had, probeerden we plaagstootjes uit te delen. Een prima fluitende scheidsrechter in een sportieve wedstrijd. Maar we kregen het zeker niet cadeau en Conny moest een aantal malen haar doel uit om redding te brengen. Na ongeveer 30 minuten kwamen Rianne en Sam in het veld voor die ietwat vermoeid ogende Manouk en Lois. Ten opzichte van vorige week, waar we geen wissel hadden, maakte dit toch wel het verschil, we konden meer druk zetten en Sam kan een bal prima vast houden. Een uitval van Benice, in de kluts in de 16 meter viel voor de voeten van Michelle, die niet aarzelde en haar eerste competitie doelpunt scoorde, we wisten na de afgelopen wedstrijden dat hij voor haar ging vallen en de 1-0 was een feit. Met een voorsprong de rust is, maar iedereen wist dat er nog een weg te gaan was tegen deze uitgekiende ploeg.

2e helft Een bal in de 16 van Hercules, die vol op de hand kwam van een speelster, penalty… wie durft?! Natuurlijk hadden we regelmatig geoefend, maar dit was toch even wat anders tegen een geroutineerde keepster. Ella pakte de verantwoordelijkheid en schoot hem feilloos in.. 2-0! Kort daarna nog wat wissels, Lois in de spits, Sam naar rechts voor Michelle en Manouk verving Denise weer op het middenveld. De 2e helft was een genot om naar te kijken, heel veel balbezig en goede keuzes. Toch nog even spanning, zo’n 15 minuten voor tijd, na een lange blessure behandeling van een Hercules speelster die het veld moest verlaten, waren we het heel even kwijt, ook omdat Hercules alles of niets ging spelen. 2-1. Maar complimenten aan de ploeg, die de voetballende oplossing bleef zoeken en vond. Alsof ze al jaren in spits speelt, combineerde Lois er op los, veel om de bal vragen en de juiste dingen er mee doen. Zoals bijvoorbeeld Benice voor de keeper zetten en ja hoor 3-1. De wedstrijd was gelopen en een verdiende 3-1 was een feit.

Ook enthousiast geworden? Volgende week spelen we weer in Bunnik om 14.00 uur.