Volleybal: winst heren, dames verliezen

4 november 2018 om 17:08 Sport/sport

ODIJK Voor volle tribunes in Odijk speelden de dames en heren van volleybalvereniging VC Kromme Rijn afgelopen weekend een thuiswedstrijd tegen buurtgenoten. De heren wonnen met 3–1 van de studenten van De Uithof. De dames verloren met 1–3 van Cito uit Zeist.

De heren van VCKR traden aan tegen USV–Protos. De tegenstanders zijn studenten aan de UU en dus allemaal jong van leeftijd. Daar kan Kromme Rijn "de ervaring" tegen inzetten en dat hadden de mannen ook nodig deze wedstrijd. Na de verloren 1e set kregen ze meer vat op de tegenstander met als gevolg winst van set 2 en 3. De memorabele 4e set zullen de heren niet snel vergeten. Buitenaanvaller Niels serveerde van 13–23 achterstand naar 24–23 matchpoint. Dit werd nog niet verzilverd door een plaatsbal van USV. Maar het 2e wedstrijdpunt werd subliem binnen geslagen door good-old Jeroen hetgeen de wedstrijdwinst definitief maakte.

De dames speelden tegen het 3e team van Cito met enkele oud-Odijkspeelsters in de gelederen. Ondanks goed tegenspel kon de winst niet in eigen huis worden gehouden. Met name aan het eind van elke set werd de foutenlast het team fataal. Dit resulteerde in het verlies van set 1,2 en 3. Toch wisten de vrouwen de concentratie vast te houden in de 4e set. Die ging met 25–17 naar de thuisploeg.