Einduitslag SVO Krommerijnstreek vrouwen
Einduitslag SVO Krommerijnstreek vrouwen Kleine Maaike

Bunnik VR2 haalt uit bij Voorwaarts 1-9

Sport/sport Deel je nieuws

Wedstrijdverslag Voorwaarts VR1 – Bunnik VR2

Het op de been brengen van een vrouwenteam en vooral houden is voor kleinere verenigingen een grote uitdaging, deze week lees je in ’t Groentje/Bunniks Nieuws over manier waarop Bunnik en Odijk dit aanpakken. Ook vind je er meer informatie over op de website www.svokrommerijnstreek.nl

Onze tegenstander van vandaag (Zondag 14 Oktober) is zo’n voorbeeld, waarbij je bij de aftrap al zag dat er een paar hele jonge meisjes meededen om het team compleet te maken. Omdat het ook nog eens een prachtige ‘zomerse’ dag was, besloten we deze wedstrijd eens anders in te steken. Duidelijk was, dat wij deze keer het spel moesten maken en met gast spelers Bo en Benice en na rust met Leslie en Rianne van Vrouwen 1, wilden we dit echt als een wedstrijd zien om dingen uit te proberen. Zo startte rechtsback Bo, als rechtsbuiten en zakte Michelle een plaatsje terug naar het middenveld.

Met onze keepster Conny werd de afspraak gemaakt om niet uit te trappen, maar altijd voor de opbouw van achteruit te kiezen. Ondanks het eerste kwartiertje waar we toch even moesten wennen aan deze spelopvatting en een gretige tegenstander, kwam er steeds meer voetbal en vooral ‘rust’ in de ploeg. In de 2e helft voerder Leslie dat overigens perfect uit, door bijna als een ‘walking football’ speler de bal op de juiste plek neer te leggen en te combineren.

Na wat uitvallen van Voorwaarts, vond Benice het wel welletjes. Met haar snelheid met de bal aan de voet, sneed ze door de verdediging en schoot de bal in de verre hoek. 0-1.  De ban was gebroken! Bo, die super  gemotiveerd was om vandaag een ‘hatrick’ te scoren zorgde voor veel gevaar, op een bepaald moment na een aantal prachtige passeer acties, gaf ze de bal perfect voor, waarbij Denise de 0-2 kon aantekenen. De opbouw van achteruit, ging prima, Femke kreeg ook de smaak te pakken en Michelle stond nog een keer oog in oog met de best goed keepende keepster. Een snelle spits, zorgde wel voor dreiging, maar Lois en Nienke isoleerde dit gevaar, hoewel Conny 1x alles uit de kast moest halen om een tegendoelpunt te voorkopen. Aan het einde van de eerste helft, nog een onhoudbaar schot van Carmel, zodat we met 0-3 de rust in gingen. Er waren weer flink wat supporters, o.a. van vrouwen 1, wat natuurlijk supertof was, bedankt Maaike en Marian voor het vlaggen trouwens. Er was eigenlijk maar 1 aanwijzing van de coach, blijf zo lekker voetballen, maar als je schiet, mik tussen de palen (hij hoeft echt niet hard te zijn ??)

 

De tweede helft was een genot om naar te kijken, heel mooie aanvallen, kansen vooral veel doelpunten. Daar was dan eindelijk de 1e van Bo! Zou het haar lukken om 3x te scoren?! Even een tegenvaller, een uitval van Voorwaarts en een tegengoal, de meiden van Voorwaarts, inclusief goed geklede coaches, juichten alsof het kampioenschap zojuist was veiliggesteld, super leuke groep om tegen te spelen, erg sportief. Maar al snel had Bo, nummer 2, 3 en zelf 4 er in liggen en deed ook Rianne een duit in het zakje. Er waren nog 2 speelsters die zeker ook een doelpunt verdiende, Michelle en Sam. Sam zat er een paar keer prima bij er ontbrak net even een beetje geluk. Na een aantal assists aan Bo, ook zeer belangrijk, was ze nu echt vastberaden en schoot de bal met een streep in de goal 1-9. Dit was een goed moment om af te fluiten en met 3 punten en een prima doelsaldo, nestelen we ons weer stevig op de 4e plaats. 28 Oktober spelen we weer uit, bij Quick, waarna op 4 November Hercules op bezoek komt in Bunnik. Dan weer Meissies vd wedstrijd!

 

Sportieve groet

Hans

advertentie