Prijsuitreiking meisjes 10-11 jaar
Prijsuitreiking meisjes 10-11 jaar Ouders van Skiteam Nieuwegein

Spannende Slalom skiwedstrijd in Uden

4 maart 2024 om 13:45 Sport Deel je nieuws

Zondag 3 maart was Skipiste De Schans in Uden het strijdtoneel voor de Nederlandse alpine skiërs van Nederland.

Er was een zeer uitdagende slalom neergezet voor de deelnemers. Vanaf 9.30 waren de kinderen van 6 t/m 11 jaar aanwezig om aan de skibaan te wennen en de slalom te verkennen. Het was jammer dat er niet ingeskied mocht worden van het startplatform wat zeker voor de jonge skiërs best spannend was om in de wedstrijd dan wel te starten op een steil startplatform. Bij de meisje t/m 7 jaar was Fien Reijmers uit Vlist de snelste en won Puck van Grootheest uit  IJsselstein de zilveren beker. Bij de jongens t/m 7 jaar en de meisjes t/m 11 jaar was het hele ere podium voor skiteam Nieuwegein met Thijs Stekelenberg uit Nieuwegein op de 1e plaats, Casper Hoekstra uit Utrecht won de zilveren beker en Stef van Nuland uit Bunnik de bronzen beker, Jacky Verwey uit Houten won de gouden beker, Isabel Hoekstra uit Utrecht de zilveren beker en Sophie Bekkers uit Nieuwegein de bronzen beker. Bij de jongens t/m 11 vielen Thomas Ligtermoet uit De Meern en Vigo Althof net buiten het podium op een 4e en 5e plaats.

Om 13.00 uur kwam de jeugd vanaf 12 t/m de volwassen skiërs in actie. Door het mooie weer en de zon was de baan opgedroogd en daardoor moeilijker om te beskiën. Ook was de slalom zo neergezet dat je 2 keuzes had om een aantal palen te skiën, dat was voor veel deelnemers erg verwarrend. Deze twee extra complicaties was duidelijk te zien in de resultaten. Bij de jongens t/m 13 jaar haalde Hugo van der Stok uit Bilthoven een mooie zilveren beker. Bij de meisjes t/m 15 jaar won Anneloes van Nuland uit Houten de zilveren beker. Bij de jongens t/m 15 jaar won Xavi Althof uit IJsselstein de bronzen beker en kwam Leonard Noordijk uit Zijderveld net buiten het podium op een 4e plaats. Bij de dames JSM won Indy van Zijl uit Harmelen een mooie zilveren beker.

We willen alle vrijwilligers van Skipiste De Schans bedanken voor hun inzet om deze wedstrijddag te organiseren. Volgende week nog een skiwedstrijd in Huizen en daarna sluiten we het Alpine slalom ski seizoen af op 17 maart met het Nederlandse Kampioenschap op onze thuisbaan in Nieuwegein. We organiseren dit jaar een groot winterfestijn tijdens het NK met veel leuke gratis activiteiten voor jong en oud. Het skiteam Nieuwegein zou het erg leuk vinden als u ons die dag komt aanmoedigen.

Alle prijswinnaars van de ochtend wedstrijd met de coach
Prijsuitreiking jongens 10-11 jaar
Prijsuitreiking meisjes 8 - 9 jaar
Actie foto van de middag wedstrijd
Prijsuitreiking meisjes 14-15 jaar
Prijsuitreiking jongens 12-13 jaar
Prijsuitreiking jongens 14-15 jaar
Prijsuitreiking meisjes 16 jaar en ouder
Sfeer foto van de ochtend wedstrijd
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie