Afbeelding
Google Maps

Laco zwembad Bunnik gaat dicht

19 juni 2020 om 18:59 Overig

BUNNIK Het vertrouwde Laco zwembad Bunnik sluit op zondag 30 augustus definitief haar deuren. De zwemvoorziening is gebouwd in 1969 en sinds 2002 bij Laco in beheer en exploitatie. Overleg met de gemeente afgelopen jaar heeft niet geleid tot de noodzakelijke steun om via nieuwe investeringen te kunnen blijven voldoen aan de wettelijke eisen en verduurzaming. 

Het zwembad aan de Rumpsterweg, wat jaarlijks 30.000 bezoekers trekt, waaronder veel zwemleskinderen en ouderen, heeft afgelopen jaar het Keurmerk Veilig en Schoon overigens nog wel behaald. Hiermee voldoet de accommodatie op dit moment aan de geldende wet- en regelgeving. Echter dienen er komende tijd forse investeringen gedaan te worden in de 50 jaar oude zwemvoorziening. Deze noodzakelijke uitgaven zijn zonder gemeentelijke bijdrage te omvangrijk voor nog eens 10 jaar openstelling. 

Het zwembad in Bunnik is afgelopen jaren zonder enige gemeentelijke financiële ondersteuning geëxploiteerd. Dit is uniek in Nederland voor vergelijkbare zwembaden. De sluiting is dan ook geen gevolg van de huidige coronacrisis. 

Alle abonnementhouders en zwemleskinderen krijgen de mogelijkheid om hun activiteiten voort te zetten in de Laco-accommodaties Driebergen of Doorn. Laco hoopt hiermee haar huidige gebruikers een passende oplossing te bieden. Ook de medewerkers, werkzaam op de accommodatie in Bunnik, zullen hun baan behouden en werkzaam zijn in andere Laco-locaties. Voor vragen of eventuele opmerkingen, kunnen gebruikers contact opnemen met de accommodatie Laco Bunnik via bunnik@laco.eu of (030)-656 28 60. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie