Deelnemers Karateschool Shiai-Jo
Deelnemers Karateschool Shiai-Jo pbmaijer

Wijkse Karateka's op Papendal

Wijkse Karateka's op Papendal

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een periode waarin grote sportevenementen niet mogelijk waren was het in het weekend van 25 en 26 September dan eindelijk zover. Het jaarlijkse zomerkamp van de Nederlandse Karate Associatie (NKA), dit keer op Papendal Arnhem, kon eindelijk plaats vinden met in achtneming van de corona regels. Karateschool Shiai-Jo werd ook dit jaar weer vertegenwoordigd door Sensei Peter Maijer en Senpai Barbara Maijer als Sportschoolhouders en een grote groep enthousiaste leden. Dit jaar waren er twee gastdocenten: Shihan Felix, met 24 jaar ervaring in het Kumite vechten en Sensei Darren Stringer, meervoudig Kata en Kumite wereldkampioen.
[Lees meer over het kamp op www.bunniksnieuws.nl.

Papendal

Omdat het zomerkamp in 2020 is komen te vervallen was het animo van de deelnemers dusdanig groot dat er uitgeweken moet worden naar een locatie met voldoende sportruimten en slaap accommodatie. Papendal te Arnhem kon voorzien in alle benodigde (sport)voorzieningen.

Samen met de bondsinstructeurs verzorgden zij samen verschillende lessen. De deelnemers werden twee dagen getrakteerd op een uiteenlopend programma, bestaande uit diverse karate trainingen zoals Kihon (basistechnieken), kata en kumite (vechten).

Dit jaar was het bijzonder spannend omdat Rick Maijer op ging voor zijn 1e kyu examen. Tijdens het zomerkamp is het mogelijk om examen te doen voor de hogere Kyu en DAN graden, met als hoogtepunt op zondagmiddag het onderdeel kumite (vechten) voor de examenkandidaten. Hierbij mogen alle deelnemers aan het zomerkamp meedoen. De zondag werd dit jaar afgesloten met de diploma-uitreiking.

Namens alle leden van Karateschool Shiai Jo willen wij Rick Maijer van harte feliciteren met het behalen van zijn 1e Kyu examen.

De leden van Shiai-Jo kunnen terugkijken op een geslaagd en vermoeiend zomerkamp.

Denk je erover om een (andere) sport te gaan doen na de vakantie? Kom een keer meetrainen, je bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.Shiai-Jo.nl of volg ons op Facebook of Instagram.