Afbeelding
Sam’s Kledingactie

Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

ODIJK Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op zaterdag 9 oktober kunnen inwoners in Odijk kleding en schoenen -die ze niet meer dragen, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren bij de Nicolaaskerk aan de Sint Nicolaaslaan 1. De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 10.00 tot 12.30 uur aanwezig om de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst te nemen.

Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

Landelijk duurt de actieperiode van 13 september tot en met 11 november. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen staan op de website www.samskledingactie.nl.


ONBETAALBAAR Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! ,,Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen", aldus de organisatie.

Wie meer informatie wil over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd kan kijken op www.samskledingactie. Zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt ook dan eens op www.samskledingactie.nl.


Rouw op je dak

BUNNIK In De Meenthoek, naast het Witte Kerkje, worden in oktober 2 bijeenkomsten gehouden over rouw.


Rouw: je weet er pas echt iets vanaf als je het zelf hebt meegemaakt. En je hebt er dan vaak behoefte aan om er eens met lotgenoten over te spreken. Je kunt je soms dubbel eenzaam voelen omdat de naaste omgeving je verdriet niet goed aanvoelt. De rouw valt dan extra rauw op je dak. In een rouwgroep willen we elkaar meer begrijpen en tot steun zijn.

Belangstellenden zijn welkom op donderdag 7 en 14 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in de Meenthoek. Voor aanmelding en meer informatie: dsboersma@fqi.nl/06-23109574