Raad stelt zeven ton beschikbaar voor aanleg fietspad over Eikenpad 

Raad stelt zeven ton beschikbaar voor aanleg fietspad over Eikenpad 

ODIJK De gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het beschikbaar stellen van 700.000 euro voor de aanleg van een fietspad door het Eikenpadplantsoen. Alleen het CDA stemde tegen dit voorstel. Het bedrag wordt volledig gedekt uit subsidie van U Ned. 


door Agnes Corbeij


Onderdeel van het plan is het aankopen van een stuk agrarische grond aan de noordkant van het dorp, om het fietspad op een goede manier aan te kunnen leggen en het verlies van groen in de wijk te kunnen compenseren. Dit was een voorwaarde van een deel van de gemeenteraad om in te kunnen stemmen met uitwerking van het plan. 

De aankoop van de grond zit bij het budget van 700.000 euro in. De gesprekken met de eigenaar van de grond zijn nog gaande. Of de gemeente het stuk grond daadwerkelijk kan kopen en het fietspad dus kan worden aangelegd, is nog niet zeker. 

De volgende stap is het maken van een ontwerp. Daar is de gemeente op dit moment druk mee bezig. Ali Dekker zei hierover tijdens de raadsvergadering: ,,Er worden twee of drie ontwerpen gemaakt, waar betrokkenen op kunnen stemmen. Dat hebben we bij het fietspad langs de Zeisterweg in Odijk destijds ook gedaan.” 

Naar verwachting komt Dekker in november met een ontwerp bestemmingsplan naar de raad, waar dan over gestemd gaat worden. 

U Ned is een programma waarin het Rijk, de provincie en de gemeenten samenwerken aan maatregelen voor de regio Utrecht op het gebied van wonen, werken, bereikbaarheid en leefbaarheid.  


Ingezonden


Stijging energiekosten

In mei dit jaar heeft u misschien in het Groentje het artikel van Mariska Reijmerink over zonnepanelen gelezen en mijn aanvulling daarop.

Vandaag lees ik in een landelijk dagblad (wederom) een artikel over de sterk stijgende energieprijzen. Een gemiddeld gezin betaalt nu al honderden euro’s meer dan vorig jaar en ook de komende jaren zullen de energieprijzen naar verwachting de pan uit rijzen.

Daarom is het reuze interessant eens na te denken over zonnepanelen op je dak om in ieder geval je stroomkosten te verlagen of in de meeste gevallen tot 0 terug te brengen.

Bij het Cursusproject Bunnik is een informatieavond over ‘Zonnepanelen op je dak'. Gewoon een simpel verhaal waar je zoal aan moet denken, niet technisch en ook geen verkooppraatje. Stijgende energieprijzen, klimaatdoelstellingen, 0% rente op je spaargeld. Zelfs als je het geld er niet voor hebt liggen zijn er mogelijkheden zonnepanelen op je eigen dak te installeren.

Meer weten over dit alles? Kijk dan op www.cursusprojectbunnik.nl in de categorie Diversen voor informatie over deze avond(en).


Eef Goes

Odijk