De recreatiezaal van Bunninchem is, als gevolg van een golf besmettingen met covid-19, voorlopig weer leeg.
De recreatiezaal van Bunninchem is, als gevolg van een golf besmettingen met covid-19, voorlopig weer leeg. Houseview

Bunninchem gesloten

27 oktober 2020 om 10:40

BUNNIK Afgelopen weekend werden bij woonzorgcentrum Bunninchem 16 van de 75 bewoners positief getest op covid-19. Meteen werd besloten om geen bezoek meer toe te laten. Bewoners kregen daarover een brief.


door Agnes Corbeij

Michiel Moes is regiomanager van Quarijn, de zorgorganisatie waar Bunninchem onder valt. ,,Dit weekend werd duidelijk dat een van de bewoners besmet was met het virus. Binnen Quarijn hebben we een eigen testploeg, die heel snel veel mensen kan testen. Dat team heeft in korte tijd alle medewerkers en bewoners van Bunninchem getest. Door een samenwerking met het Diakonessenhuis in Utrecht hebben wij de uitslag binnen een dag.”

Net als tijdens de eerste golf, gaan de deuren weer helemaal dicht. Moes: ,,We wilden eigenlijk niet terug naar die situatie. Er was toen veel sprake van eenzaamheid. Daarom overwogen we om nog één bezoeker per persoon per dag toe te laten. Maar de GGD adviseerde echt om alle bezoek te weren. Daarom hebben we dat op zaterdag met onze bewoners gecommuniceerd.” Ook eten de bewoners niet meer gezamenlijk. ,,Iedereen blijft zoveel mogelijk in het eigen appartement. Dat is voor bijna niemand fijn. Het zijn spannende tijden voor bewoners en het personeel." De nieuwe maatregelen gelden in elk geval tot 3 november. ,,Vanaf het moment van positief testen moet je tien dagen in quarantaine. Dat is de algemene regel, die volgen wij.” Als er nieuwe besmettingen bij komen, zal die datum uiteraard opschuiven. Moes: ,,Wij houden overal rekening mee.”

p[ 3