Zet een kaars voor het raam met Allerzielen
Zet een kaars voor het raam met Allerzielen www.pixabay.com

Lichaam vrouw gevonden

26 oktober 2020 om 16:56

WIJK BIJ DUURSTEDE In het water van de Lek bij Wijk bij Duurstede is zaterdagmiddag het lichaam van een vrouw aangetroffen. De politie is ter plaatse om te onderzoeken wat er precies gebeurd is en om het lichaam te bergen. Daarbij is onder meer een politieboot ingezet.


Politiemedewerkers verzamelden zich bij een verkeerspost van Rijkswaterstaat in Wijk bij Duurstede en deden daar verder onderzoek. De vindplaats van het lichaam was vermoedelijk aan de overkant van de kantoorlocatie, vlakbij het sluizencomplex in Wijk bij Duurstede.


Allerzielen

COTHEN Door de coronamaatregelen kan de Allerzielenviering op 2 november niet op de gebruikelijke wijze plaatsvinden. Toch kunnen inwoners van Cothen blijk geven van hun verbondenheid. Ontsteek daarom op maandag 2 november vanaf 18.30 uur thuis een kaars en plaats deze zichtbaar in het raam of in de tuin. Zo kunnen inwoners voor elkaar licht zijn en de verbondenheid voelen die anders gezamenlijk in de kerk wordt ervaren. Het is een gezamenlijk initiatief van de Katholieke kerk en de Protestantse Gemeente te Cothen.


Er zou op 2 november een viering in de kerk zijn, waarin wordt gebeden voor de overledenen en in het bijzonder voor de eigen parochianen die in het afgelopen jaar gestorven zijn. Maar gezien de omstandigheden van de Corona maatregelen is het niet mogelijk om in de kerk een viering te houden. In het voorjaar 2021 willen de parochie een herdenkingsviering houden voor de overledenen van het afgelopen jaar in plaats van op 2 november 2020.


Op 2 november stelt de parochie wel de kerk open voor nabestaanden om een kaarsje voor de dierbare overledenen op te steken. De kerk is open van 14:00 u tot 21:00 uur voor een kort bezoek. In de kerk zijn vrijwilligers aanwezig voor de ontvangst en eventueel een gesprek. Iedereen is welkom.