Alternatief Lichtjes-bijeenkomst begraafplaats

27 oktober 2020 om 10:29

ODIJK In verband met de Covid-19-maatregelen is er dit jaar geen Lichtjesbijeenkomst op 2 november op de Algemene begraafplaats in Odijk. Van maandag 26 t/m maandag 2 november staan achterin de Nicolaaskerk bij de Mariakapel graflichtjes. Deze kunnen tegen een vrijwillige bijdrage – worden meegenomen. Op een tijdstip dat nabestaande(n) passend vindt/vinden, kunnen zij een lichtje bij het graf/de urnruimte plaatsen. Verder wordt de mogelijkheid geboden – uitsluitend op verzoek - van graf-/urnruimte te laten zegenen op 2 november van 14.00 tot 15.00 uur. Men hoeft zich hiervoor niet op te geven.


Gratis naar Pop-up Museum

BUNNIK Na een periode van anderhalf jaar, waarin steeds wisselende exposities werden getoond, sluit Pop-up Museum Oud Amelisweerd op 2 november 2020 haar deuren. Om er met een knaller uit te gaan kunnen bezoekers komende week gratis naar het museum. De laatste kans dus om de huidige tentoonstelling My Home. My Castle. te bekijken. Van donderdag 29 oktober t/m zondag 1 november is Pop-up MOA gratis te bezoeken. Het is nodig om vooraf tickets te reserveren via info@popupmoa.nl. Het museum is geopend op donderdag t/m vrijdag van 12 tot 17 uur. Kijk voor meer informatie op www.popupmoa.nl


Allerzielen-vieringen Nicolaaskerk

ODIJK Binnen de coronamaatregelen houdt de Nicolaaskerk in Odijk op 2 november twee besloten vieringen, uitsluitend op uitnodiging. Voor niet-genodigden wordt bij Allerzielen stilgestaan, in de Woord- en Gebedsviering van 1 november om 11.00 uur met als voorganger Ine Sturkenboom en cantors van het koor Vox Odicensis. Voor deze Viering is telefonische aanmelding verplicht bij het secretariaat (030) 65 62 031 en wel op woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 11.30 uur. In deze zondagviering worden de namen van de elf overledenen van het afgelopen jaar genoemd en ontsteekt men een kaars per overledene en een twaalfde kaars voor alle niet-genoemde overledenen. Voor de opgegeven (mis)intenties bij Allerzielen wordt in de drie Vieringen van 1 en 2 november ook gebeden bij de Voorbede.