Jelmer Hemstra en Jacco Stehouwer
Jelmer Hemstra en Jacco Stehouwer Evo Videoproducties

Jacco en Jelmer uit Bunnik filmen graag

26 oktober 2021 om 10:35 Zakelijk

BUNNIK Jacco Stehouwer en Jelmer Hemstra (beiden 18 jaar) uit Bunnik richtten onlangs hun eigen bedrijf op, Evo Videoproducties. Naast hun studie houden zij zich graag bezig met het maken van mooie beelden, zoals bijvoorbeeld van Bunniks Mooiste. 

door Agnes Corbeij

Jacco en Jelmer zijn opgegroeid in Bunnik, ze zaten beiden op de Anne Frankschool. Jacco: ,,Daarna zijn we elkaar wel wat uit het oog verloren, we gingen naar verschillende middelbare scholen.” 

GOEDE COMBINATIE Jacco studeert Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. Jelmer is technisch aangelegd en koos voor Electrical Engineering, ook aan de HU. De beide vakgebieden sluiten mooi op elkaar aan. Jacco: ,,Ik leer video maken en ik kijk naar het resultaat. Welke beelden levert het op? Welke boodschap kun je daarmee overbrengen?”


Jelmer bouwt zelf de drones die ze gebruiken voor hun video’s. Dit zijn bijzondere apparaten, die weinig bedrijven in Nederland gebruiken. ,,Ik ben drie jaar geleden begonnen met het bouwen van drones. Ik zag hier een filmpje over op internet en dat wilde ik ook. Ik vind het mooi om te vliegen en te filmen. Omdat de drone bijvoorbeeld tussen de takken van een bos door kan vliegen, krijg je hele mooie beelden, alsof je zelf als een vogel tussen de bomen door vliegt.”

WINKEL IN VLIEGEN Zelf draagt Jelmer een bril en daarmee ziet hij direct wat de drone opneemt. ,,Daardoor kunnen we hele dynamische beelden maken. We vliegen zo een winkel binnen en kunnen ook in de winkel overal vlak langs vliegen.” Daar zijn vooral interieurwinkels in geïnteresseerd, hebben de heren gemerkt. ,,We hebben al een aantal opdrachten gekregen uit deze hoek.” 

Toch ligt de interesse ergens anders. Jacco: ,,We zijn allebei gek op auto’s.” Daarom zijn Jacco en Jelmer al een keer naar Zeeland gegaan, om daar beelden te maken bij autoracen. Jelmer: ,,Daarom heb ik een drone gebouwd die 240 kilometer per uur kan, met snellere propellers. Daarmee vliegen we boven de auto mee. Het was een hele kunst om een supersnelle drone te bouwen die ook nog stabiel vliegt.”

BEELDEN VAN DE REGIO Ook in de eigen regio zijn Jelmer en Jacco aan het opnemen geslagen. Tijdens Bunniks Mooiste gebruikten zij hun drones om mooie beelden van bovenaf te maken. Jacco: ,,Uiteindelijk willen we er graag ons werk van maken. Ik zou ook heel graag documentaires maken of echte films.” 

Afgelopen week verscheen hun eerste eigen aftermovie van Dutch Fast Cars, een platform voor autoliefhebbers. De video is te zien op Instagram, onder de naam @evovideoproducties, net als hun andere video’s. De video van Bunniks Mooiste is ook te bekijken op BunniksNieuws.nl . Ook hun website evovideoproducties, gaat binnenkort live.    

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie