Eendaagse workshop Choral Evensong
Eendaagse workshop Choral Evensong SCGK

Zing mee op de landelijke dag van de Evensong

16 oktober 2021 om 09:28 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Is het altijd al een droom geweest om mee te zingen in een Engels koor in een Choral Evensong? Kom op zaterdag 27 november naar de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede!

Op zaterdag 27 november zal in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede in aanloop naar de start van het Interkerkelijk Landelijk Comité Choral Evensong (ILCCE) een eendaagse workshop Choral Evensong plaatsvinden. Centraal staat dat u als deelnemer het koor vormt! Zelfs met een heel klein beetje koorervaring kunt u al meedoen. Schroom niet!

De gezongen delen van de Choral Evensong worden geoefend. Speciale aandacht is er voor het leren zingen van een Chant en het alternerend met de liturg zingen van de Preces en Responses. Het oefenen van het aan het einde van de middag uit te voeren repertoire, wordt gelardeerd met korte tussentijdse uitleg, een lezing en demonstraties.

De dag begint om 10:30 (loop vooral een half uurtje eerder al lekker binnen bij een kop koffie). Van 16:30 tot 17:30 vormt de Choral Evensong zelf het hoogtepunt en tevens slot van de dag.

KOSTEN EN PROGRAMMA Voor deelname aan deze dag betaalt u € 25,- per persoon. Na aanmelding ontvangt u hiervoor de benodigde gegevens. U ontvangt ook het programma met het verloop van de dag.

GEZONGEN DELEN Bij de gezongen delen van de Choral Evensong op zaterdag 27 november zoeken we (natuurlijk) aansluiting bij de eerste Adventszondag de dag erna. Na aanmelding - u geeft daarin ook uw stemsoort (sopraan, alt, tenor, bas) op – ontvangt u ook de benodigde bladmuziek.

LUNCH Er is tussentijds ruim tijd om te lunchen. Er is plek genoeg in de kerk om zelf meegebrachte lunch te nuttigen, wellicht onder het genot van een demonstratie van de schitterende instrumenten in de kerk. Even lekker buiten de kerk lunchen kan natuurlijk ook…

AANMELDEN Aanmelden voor deelname gaat eenvoudig. Ga daarvoor naar de Homepage van de SCGK en vind daar direct een aanmeldknop of ga direct naar het aanmeldformulier.

advertentie
advertentie