Afbeelding
Koen Helling

Buitendag op ludieke manier afgetrapt op sapfiets

4 oktober 2021 om 08:00 Natuur en milieu

BUNNIK Wethouder Rensen van Bunnik en Djûke Smith van Boerderij Nieuw Slagmaat trapten zaterdag de Buitendag af. Dit deden zij letterlijk door op een sapfiets hun eigen sapje te fietsen. 

Naast je eigen sapje fietsen, konden de bezoekers van deze Buitendag nog veel meer activiteiten doen. Zo konden ze waterdiertjes vangen, stokken versieren met wol, modderen in de modderkeuken, een ringslangenkwis maken, kijken door een insectenoog, je eigen sapje fietsen en natuurlijk appels plukken. Veel bezoekers wisten hun weg te vinden naar Boerderij Nieuw Slagmaat. De hele dag was het gezellig druk. 

NATUUR BEZOEKEN De Buitendag is een initiatief van de partners van Groen doet goed Houten en wordt gefinancierd door de Provincie Utrecht. Zij hebben allemaal tot doel dat kinderen tussen 4 en 12 jaar en hun opvoeders de natuur binnen en buiten de stad vaker bezoeken en dat ze beter gebruik maken van de bestaande natuur- en recreatiegebieden. 

De partners van Groen doet goed doen dit allemaal op hun eigen veelzijdige manier. Wethouder Rensen was zo enthousiast over deze dag dat hij ook graag ziet dat de gemeente Bunnik aansluit bij het initiatief van Groen doet goed.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie