Bunniks Mooiste startsein 1 km door burgemeester v Bennekom
Bunniks Mooiste startsein 1 km door burgemeester v Bennekom Lia van der Heijden

Bunniks Mooiste: waarin een klein dorp groot kan zijn

4 september 2021 om 20:23 Overig

BUNNIK Met man en macht is er gewerkt om de veertiende editie van Bunniks Mooiste door te kunnen laten gaan. In de omgeving werden hardloopevenementen afgezegd zoals in Werkhoven en Houten, maar Bunniks Mooiste kon tot opluchting van velen doorgaan omdat de organisatie had gekozen voor “Testen voor toegang.” Uit het grote aantal aanmeldingen bleek wel dat iedereen uitgezien had naar een ouderwets loopfestijn. Laurien Ulfman, een van de organisatoren: ,,We vonden als organisatie echter dat we het evenement alleen op een verantwoorde manier konden organiseren als lopers en publiek een aantal maatregelen in acht zouden nemen “ Alle deelnemers en vrijwilligers werden getest voor toegang, zelfs burgemeester Van Bennekom moest er aan geloven.

door Lia van der Heijden

Zaterdagmiddag 4 september zat de sfeer er goed in op het Dorpsplein in Bunnik. Ook al moest iedereen getest worden voor het betreden van het plein, het enthousiasme van de deelnemers was niet minder groot, alle lopers hadden immers een jaar moeten wachten op de wedstrijd. Vooral de kinderen die zich aangemeld hadden voor de kinderloop van 1 en 2 kilometer deden enthousiast mee aan de warming up op het plein en moesten afgeremd worden zodat ze nog energie over zouden houden voor de eigenlijke loop. 

Uit het hele land komen inmiddels deelnemers: vanuit onder meer Kampen, Amstelveen en Hilversum. In totaal 829 deelnemers hadden zich voor deze veertiende editie aangemeld. Dit vraagt heel wat van de organisatie zoals Bert Beemer, organisator van het eerste uur vertelt: ,,We beginnen ieder jaar al in februari met de organisatie, inmiddels zijn we met een groep van 80 tot 100 vrijwilligers.” 

Voor deze editie werden er drie scenario’s uitgewerkt, zodat de loop zou voldoen aan alle eisen. Kitty Harte vertelt dat er veel voor nodig is om de dag goed te laten verlopen: ,,Er zijn verkeersregelaars aanwezig, mensen voor de opbouw en afzetting van het Dorpsplein, vrijwilligers voor het uitdelen van water, appels en medailles, EHBO’ers, enzovoort.”  De oudste vrijwilliger die deze middag onvermoeibaar wafels staat uit te delen aan alle kinderen is Piet Wagemakers van 93 jaar. Piet geeft ieder kind aandacht en staat breed lachend iedereen te woord. 

KINDERLOOP De kinderloop van 1 kilometer is uniek : kinderen vanaf 4 jaar mogen hieraan deelnemen met een van hun ouders. Burgemeester van Bennekom geeft het startsein en moedigt alle deelnemertjes enthousiast aan. Een hele prestatie om de tocht af te ronden omdat de kleintjes vaak te snel van start gaan. De eerste kinderen komen na ruim 4 minuten al binnen, maar ook het laatste deelnemertje wordt onder luide aanmoedigingen over de streep gehaald. De winnaars van de afstanden van 1 en 2 kilometer mogen op het podium plaatsnemen en krijgen uit handen van Rosemarie van de IJskluis Bunnik een prijs uitgereikt. Vervolgens is het de beurt aan de volwassenen met de 6 en 12 kilometer loop. Op de site van Bunniks Mooiste kunt u alle uitslagen vinden.

Elin Jolien en Fenne 2km Bunniks Mooiste
Bunniks Mooiste warming up op het Dorpsplein
Bunniks Mooiste jongens 1 km 1e 2e 3e plaats
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie