Hoi Vincent,

Tjonge, wat is Bunnik toch muzikaal! Dat is inderdaad een mokergoede line up voor het concert – en met zeker 1,5 meter er tussen. En er is voor elk wat wils. Denk je dat Fedde Le Grand misschien tijd wil maken? Put your hands up for Bunninchem! Trouwens, de laatste moshpit die ik heb gezien was bij The Prodigy, electropunk. In 2018 was dat. Toen hield ik ook al veilig afstand en bekeek met de bar in mijn rug hoe mijn vrienden in de pit een pittig stukje mee pogoden. Nooit geweten dat jij zo’n punker was. Ben je toch nog goed terecht gekomen.

Over kaal gesproken. Ik heb Lucas, mijn oudste in de achtertuin alvast zijn festivalseizoenkapsel aangemeten. Nee, geen hanenkam voor het punkgeweld van Kick Me Out, de jeugd is nu meer van het ‘kaal gaan’. En dan heb ik het niet over overmatig alcoholgebruik in een lokale bierkeet, kaal gaan is millimeteren of stekeltjes zoals wij het vroeger noemden. ‘Ziek lachen’, vinden de matties het. En het heerst, kaal gaan, al moeten sommigen het concept thuis eerst nog even pitchen. Nu heb ik gabberhousegabber in huis, en het was zo’n nette jongen. Hij draagt nog wel een keurige korte broek in plaats van glimmend trainingspak. Gelukkig hoeft mijn egghead voorlopig niet op de schoolfoto, met dit kapsel redt hij het makkelijk tot het volgende schooljaar. Alle lokale kappers en kapsters, en dat zijn er nogal wat, kijken met lede ogen naar al die huisvlijt. Doe jezelfen neemt een enorme vlucht; bijpunten, kleuren, knippen, harsen, we moeten het allemaal zelf gaan kunnen en daar is niet iedereen geknipt voor. Veel succes met de online tutorials over het bijwerken van de bikinilijn! Dat levert ook nog eens leuke zoekopdracht op een bedrijfslaptop op. Over kaal gaan gesproken. Nou maar hopen dat de baas niet meekijkt achter de schermen. 

Had jij eigenlijk al vakantieplannen? Denk je dat we weg mogen in eigen land? Of houd je liever vast aan blijf thuis? 

Ik weet een goede naam voor zo’n Bunninchemse kamersconcert; ‘OPasen geblazen!’, of misschien toch ‘Bunnik op z’n Paasbest’ of – de favoriet van mijn dochter- OpoePop’. Datum-tijdstip hoeft niet, het publiek zit er al klaar voor en volgens mij wachten ze er vol Passion op. Leuke suggestie dat voorlezen, maar in dacht eigenlijk meer aan mooie stoeptekening, net als Bianca en Shayenna in Odijk hebben gemaakt voor omi Van Leeuwen. Zo’n kleurrijk tafereel past ook goed bij de feestdagen. Ach Pasen. Dat wordt sowieso anders dit jaar; ik heb al 50 eieren in huis, maar de familie komt dit jaar niet brunchen. Voor mijn egghead wordt het online ketsen met oma.

Goede Vrijdag!

Wouter