Het loopt allemaal net iets anders dan gepland. In de achtertuin vertelt Nikki over haar deelname. Een mooie jonge meid, net gedoucht na een rondje hardlopen. Toch is dat niet waar het om gaat, vertelt ze. „Het is eigenlijk niet zo belangrijk hoe je eruit ziet, maar er wordt vooral gekeken naar wat je doet. Miss Beauty of the Netherlands moet naast haar uiterlijk meer te bieden hebben. Je moet je echt onderscheiden om te kunnen winnen.”    

DEELNAME Nikki heeft zich ingeschreven omdat het haar leuk leek om een casting mee te maken. „Een vriendin van me heeft vijf jaar geleden meegedaan. Zij was toen 15 jaar en werd tweede. Ik heb me aangemeld, maar helemaal niet met het idee dat ik zou worden uitgekozen. De casting dag zou in Hotel Mijdrecht zijn, maar door corona kon dat niet doorgaan. Nu hadden we een videocasting en via een livestream werd bekendgemaakt of je door mocht. Maar alle evenementen die erbij horen zijn nu uitgesteld, We zouden trainingsdagen hebben, waar we leren dansen en over de catwalk lopen, leren poseren en langs sponsoren. Nu was er alleen een fotoshoot voor iedereen afzonderlijk. Even snel vijf foto's maken en toen mocht je weer gaan. Het leek me juist zo leuk om ook de andere meiden te zien.” Volgende maand is er eindelijk een trainingsdag, dan kunnen ze elkaar voor het eerst allemaal zien. Tot 1 september liggen de geplande evenementen stil. De organisatie wil geen finalisten kiezen achter gesloten deuren of zonder publiek. De landelijke finale zal worden samengevoegd met die van 2021. Maar zover is het nog niet, dan moet Nikki eerst Miss Teen Beauty of Utrecht worden.

Volgende maand is er een trainingsdag, dan zien we elkaar voor het eerst. 

VIJFTIEN MEIDEN Aan de verkiezing Miss Teen Beauty of Utrecht doen vijftien meisjes mee. Daarnaast doen er nog eens vijftien jonge vrouwen mee voor de titel Miss Beauty of Utrecht. „Ik sta nu op de vierde plek”, vertelt Nikki, „maar ik wil wel bij de top-3 komen. Tot 23.59 uur voor de dag  van de finale kan worden gestemd.” Ze maakt meteen van de gelegenheid gebruik om iedereen op te roepen op haar te stemmen. „Sms Poll Utrecht Nikki naar 3010.  Deze stemmen tellen voor 20% mee in het eindoordeel van de jury."

REVALIDEREN Nikki heeft een zwaar jaar achter de rug. Natuurlijk gaat ze naar school, nu online, maar vorig jaar veranderde haar leven behoorlijk. Na een auto-ongeluk moest ze naar een revalidatiecentrum. „Maar daar ging het alleen maar slechter”, vertelt ze. Een aantal maanden moest ze gebruik maken van een rolstoel, sinds januari gaat het gelukkig weer veel beter en is ze rolstoelvrij. „Nu kan ik alles weer, zoals lekker hardlopen, maar ik heb nog steeds revalidatie.”

LINDA FOUNDATION De finalisten zijn ambassadeur voor LINDA Foundation, het goede doel van Linda de Mol. Deze stichting helpt ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. LINDA Foundation steunt deze gezinnen door ze jaarlijks wat onbezorgde momentjes te bezorgen. „Het is de bedoeling dat wij als ambassadeurs geld ophalen voor de stichting, maar dat is nu ook even lastig. Je gaat nu niet langs de deuren.” Daarnaast zet ze zich in voor de nieuwe code bij de apotheken 'Masker 19' om huiselijk geweld te melden. Ze deed recentelijk een fotoshoot met als titel 'Words do Hurt'.

ANDERS ZIJN Om een kans te maken Miss Teen Beauty of Utrecht te worden moet je je onderscheiden op allerlei gebied. Mooi zijn van binnen en buiten, daar gaat het om. Nikki: „Bij de foto's die zijn gemaakt viel me op dat alleen ik met mijn tanden lachte. Maar iedereen probeert natuurlijk zo origineel mogelijk te zijn. Ook dat is nu lastig.” Naast school werkt ze in de avonduren bij het Kruidvat, maar ook doet ze vrijwilligerswerk. Zo helpt ze bij de Wijkse Dienst, bijvoorbeeld met de bloemenactie en hielp ze met de paasmandjes van de Voedselbank. Kortom, een bijzondere dame, die zich zeker weet te onderscheiden. Stemmen dus op Nikki!

door Ali van Vemde

Photographer:Marco Joosten
Foto: Photographer:Marco Joosten
Nikki gaat voor de titel