PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Bunnik

Alternatief kamp Jong Nederland: 'De kinderen zullen genieten'

Activiteiten
Foto: Richard Thoolen
14 jul 2020, 10:38
Bente Dijkman en Danick Doeleman zijn blij dat er een alternatief kamp gehouden kan worden.
Bente Dijkman en Danick Doeleman zijn blij dat er een alternatief kamp gehouden kan worden.
WERKHOVEN

Ten gevolge van de coronacrisis liggen sinds 17 maart alle activiteiten van Jong Nederland stil. Ook het populaire zomerkamp voor de jeugd kan geen doorgang vinden. Om de kinderen toch een leuke ervaring te bezorgen, heeft het bestuur van Jong Nederland Werkhoven (JNW) in samenwerking met de leidinggroep een alternatief bedacht: lokale activiteiten in een kampachtige setting.

Namens JNW geven bestuursleden Bente Dijkman en Danick Doeleman toelichting. Danick: ,,We zijn een actieve club die leuke activiteiten voor de jeugd in Werkhoven organiseert. Normaal houden we iedere week een clubavond met sport, spel en creatieve activiteiten. Daarnaast organiseren we onder meer nog een kampweek, kerstactiviteiten en sport-en-spel-dagen. Door de afgekondigde lockdown hebben we alles stop moeten zetten of annuleren. De meer dan 170 kinderen die lid bij ons zijn, zitten teleurgesteld thuis.”

Bente: ,,Bijna alle kinderen uit Werkhoven worden lid van Jong Nederland. JNW levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en het plezier van de kinderen in Werkhoven. De beslissing om niet op kamp te gaan viel ons zwaar. We hebben het lang uitgesteld, maar uiteindelijk konden we niet anders.”

Deel dit artikel via: