PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Bunnik

Vier wijkverenigingen komen op voor een leefbare en veilige traverse voor Bunnik

Politiek
Foto: Frits Beijnink
20 jan 2022, 10:47
V.l.n.r.: Rick Berkhout (Engboogerd), Remco Brenninkmeijer (BinnenBunnik), Ciska Pittie (Oranjebuurt) en Piet Koning (Kromme Rijn)
V.l.n.r.: Rick Berkhout (Engboogerd), Remco Brenninkmeijer (BinnenBunnik), Ciska Pittie (Oranjebuurt) en Piet Koning (Kromme Rijn)
BUNNIK

De vier wijkverenigingen van Bunnik werken aan gezamenlijke aanpassingen op het plan voor de traverse (Provinciale weg, Stationsweg en Schoudermantel). Aanleiding is het voornemen van provincie en gemeente om de noordelijke parallelweg van de traverse in te richten als snelfietsroute. De verenigingen hebben grote zorgen over de leefbaarheid en veiligheid. Zij stellen voor om doorgaand snelfietsverkeer over het Anton van Dampad (langs het spoor) te leiden en tegelijkertijd, binnen het beschikbare budget, een aantal onveilige punten op de traverse aan te pakken. 

Bunniks Nieuws sprak met de vertegenwoordigers van de vier wijkverenigingen die Bunnik telt: BinnenBunnik, Engboogerd, Kromme Rijn en Oranjebuurt. Het is ook voor hen bijzonder om met vier verenigingen zo intensief samen te werken en daarin alle wijken van Bunnik samen te vertegenwoordigen. 

Deel dit artikel via: