Compleet vernieuwde praktijk

Zakelijk

ODIJK De tandheelkundige praktijk Implantologie Odijk, gevestigd in het gezondheidscentrum op Rijneiland, is flink aan het ontwikkelen. Sanja Umanjec-Korac nam de praktijk over in januari 2016.

Behalve algemene tandheelkunde worden in deze praktijk verschillende specialistische behandelingen uitgevoerd. Op 23 september is er een open dag om de vernieuwde praktijk te zien en kennis te maken met het team. Sanja Umanjec-Korac heeft zich gespecialiseerd in implantologie; het plaatsen van implantaten in het gebit. "Als kind had ik een hele leuke orthodontist. Toen wist ik al dat ik tandarts wilde worden. Later tijdens de studie tandheelkunde raakte ik gefascineerd door implantologie in het bijzonder.''

Sanja werkte twintig jaar bij de verwijskliniek Implantologie Amsterdam. Zij deed op het Academische Centrum voor Tandheelkunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam de driejarige opleiding Implantologie en Prothetische tandheelkunde. Sindsdien werkt ze op dezelfde afdeling als staflid en docent. "Ik begeleid tandartsen die zich willen specialiseren in implantologie. Het geeft mij veel plezier om mijn kennis over te dragen aan jonge enthousiaste collega's." Daarnaast doet ze wetenschappelijk onderzoek in het vakgebied en geeft ze regelmatig cursussen en lezingen in binnen- en buitenland.

Al jaren had Sanja de wens om een eigen praktijk te starten. "Deze praktijk kwam op mijn pad. Odijk kende ik al, want ik implanteer hier al vanaf 2010 en was al tijden gecharmeerd door de bewoners en het dorp." Na de overname is de praktijk verbouwd en uitgebreid. Er wordt gewerkt met de nieuwste en modernste apparatuur zoals digitale röntgenapparatuur, een panoramisch röntgenapparaat en een microscoop voor wortelkanaalbehandelingen.

Er zijn nu drie tandartsen, drie mondhygiënisten, twee assistentes, een stagiaire en een baliemedewerker werkzaam. Naast implantologie, worden ook parodontitis behandelingen van het tandvlees en moeilijke verwijdering van tanden en kiezen uitgevoerd. Monique Vink-Vos is gespecialiseerd in prothetiek en slijtage en vindt het een uitdaging om lastige wortelkanaalbehandelingen te doen. Tandarts Linda Hoogendoorn behandelt met veel plezier

kinderen, waaronder veel kinderen met angst voor de tandarts. In de praktijk wordt er veel aandacht besteed aan preventie.

In de toekomst wil Sanja zich nog meer opstellen als verwijspraktijk voor implantologie. "Collega's kunnen hun patiënten naar ons verwijzen. Na het afronden van de behandeling, gaat de patiënt weer terug naar zijn eigen tandarts."

Er is ruimte voor nieuwe patiënten of specifieke deelbehandelingen. "Ons doel is om uit te groeien naar een multidisciplinaire praktijk waar de verschillende gebieden van tandheelkunde samen komen." Voor de patiënt betekent dit dat de lijnen kort zijn en specialisten makkelijk kunnen overleggen om een volledig behandelplan te komen.

Patiënten, relaties, vrienden en familie zijn van harte welkom om op 23 september tussen 11 en 15 uur kennis te maken, met de praktijk en het team!

advertentie
advertentie