Volt4U: 'Een eigen dak is niet nodig'

26 juli 2017 om 00:00 Zakelijk

Wijk bij Duurstede Bij Volt4U geloven ze in onafhankelijk zijn: je eigen stroom uit de zon die op je eigen dak schijnt. Niet voor niets voerde het bedrijf sinds 2011 al meer dan achthonderd installaties van zonnepanelen uit. ,,Wij leveren maatwerk, niet even van een plaatje op Google Maps afgekeken hoeveel panelen er komen, maar echt op afspraak", zegt mede-eigenaar Rik van der Horst. 

Het meest trots zijn ze op de samenwerkingen met huur coöperaties. Mitros in Utrecht en Volksbelang in Wijk bij Duurstede. Mede-eigenaar Jos Kosterman legt uit waarom: ,,In Utrecht hadden we laatst een uitdaging, daar moesten we negen flats met een dak dat niet sterk genoeg was voorzien van zonnepanelen."

Geen eigen dak

Zo'n vierhonderd appartementen hebben daardoor nu energie van hun eigen panelen. Dat je in een flat dus geen zonnepanelen kunt hebben, is niet waar.

Er lopen ook projecten waarbij zonnepanelen op een ander dak worden geplaatst, zoals Zonnepark Mariënhoeve. ,,Je hoeft geen eigen dak te hebben", besluit Rik. 

Twijfel je over de investering? In het geval van huur kan de woningbouw een deel financieren. Je eigen bijdrage is dan nog klein. ,,Zo is de drempel om mee te doen weer wat lager en wij komen die dan gewoon installeren."

Oostkant van het dak

Soms lijkt een dak niet geschikt voor zonnepanelen omdat het bijvoorbeeld aan de oostkant ligt, maar dat is ook een fout volgens de heren van Volt4U.

,,In 90% van de gevallen maken wij van een dak op het oosten iets. Alle producten die wij aanbieden, zijn op de één of andere manier geschikt voor een bijzondere situatie: panelen met een hoog vermogen als je weinig plek hebt of panelen met een korte terugverdientijd. Vaak kunnen wij er wat van bakken."

Zelfs voor de personen die het dak niet meer mooi vinden met zonnepanelen er op, heeft Volt4U een oplossing.

Ze zijn namelijk onlangs uitgenodigd om partner te worden van Exasun en dat mag niet zomaar iedereen. Exasun is een Nederlandse producent van zonnepanelen, die stijlvolle zwarte panelen op de markt heeft gebracht. 

Rik: ,,Als je een oud dak hebt of je gaat een nieuw huis bouwen, dan is dit de ideale oplossing. Ook in de kosten valt het mee. Je legt aan één kant van het dak gewoon geen reguliere pannen neer, maar deze glazen platen met zonnecellen ertussen. Het is heel mooi om te zien."

Ook voor de kant waar geen zon is, is een oplossing: zogeheten dummypanelen. Daardoor heb je geen verschil tussen dakpan en zonnecel, maar gewoon één geheel.  

Op afspraak

Bent u toe aan zonnepanelen? Dan komt Volt4U voorrijden. ,,Het is niet een pak hagelslag wat je koopt. We moeten gewoon overleggen. We leveren wel echt maatwerk en gaan geen plan maken op basis van een foto van Google Maps. En denk je: ik heb nooit tijd, dan kunnen we ook in de avond afspreken."

Volt4U - Keulenaar 6D, 3961 NM in Wijk bij Duurstede - (0343)764129 - www.volt4u.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie