Van Eck & Rigters Mode: 'We voorzien in een behoefte'

26 juli 2017 om 00:00 Zakelijk

Wijk bij Duurstede Van Eck & Rigters Mode bestaat 100 jaar als Kym en Caroline Rigters besluiten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Met hulp van crowdfunding zijn ze twee jaar geleden een afdeling damesmode gestart. Caroline: ,,Veel vrouwen hebben zo'n zaak gemist in Wijk." 

De crowdfunding liep zo goed, dat ze in twaalf uur al genoeg investeerders hadden. Dat het vertrouwen in de uitbreiding terecht is, blijkt twee jaar later al. ,,Het loopt heel goed voor een startende winkel," licht Caroline toe, ,,Was ik verderop een nieuwe winkel gestart, dan had ik niet zo'n goede start gehad denk ik." Want van alle heren die al in de winkel kwamen, nam 75% toch al een vrouw mee.  

Het verschil tussen de verkoop aan mannen en vrouwen was nog wel even wennen. Mannen komen drie keer per jaar en vrouwen komen elke maand. Voor de dames wordt dan ook vaker nieuwe kleding geleverd, zodat er steeds iets nieuws te zien is in de winkel.

Voor iedereen die in de winkel komt, vinden Kym en Caroline persoonlijke service heel belangrijk. ,,Alleen maar zoeken of een bepaalde maat nog op voorraad is, kan iedereen. Wij gaan ook voor het contact met mensen. Er is hier zeker tijd voor een kop koffie en een praatje", zegt Kym.

Caroline vult aan: ,,We weten ook dat niet iedereen daar behoefte aan heeft en als dat het geval is, krijg je ook de ruimte. Dan vraag je af en toe of het lukt en zie je ze bij de kassa weer."

Het contact is belangrijk, want bij ketens is er dikwijls geen tijd voor zoveel persoonlijke aandacht. Kym: ,,RTV Utrecht was laatst in Wijk bij Duurstede en daar waren mensen positief over de binnenstad omdat hier zoveel mensen een eigen winkel hebben."

Natuurlijk heb je ook ketens nodig, maar als het even kan is een praatje maken met de verkoper toch ook wel fijn. ,,Die aandacht mis ik zelf in grote steden wel eens. Het gaat om de hele ervaring: dat maakt ons anders en de winkel verrassend als je hier voor het eerst binnen stapt."

Aanvulling

Volgens Caroline is de afdeling damesmode een mooie aanvulling op het bestaande aanbod in Wijk bij Duurstede. ,,De kleine ondernemers vullen elkaar hier allemaal zo goed aan. Het is juist leuk om meer keuze te hebben in Wijk bij Duurstede, dan gaan ze eerst hier kijken voor ze naar een grote stad gaan", vertelt ze.

Mensen hebben vaak al een oordeel als ze de winkel in kijken. "We zijn niet duur, dat denken mensen vaak", zegt Caroline. In werkelijkheid zit de winkel in het middensegment en is de mode dus wel betaalbaar. 

102 jaar

Inmiddels bestaat Van Eck & Rigters Mode 102 jaar, maar de winkel is alles behalve klassiek. ,,We gaan voor comfort en kwaliteit, maar letten ook op of het modieus is", aldus Kym. ,,We hebben niet de kledingstijl van 102 jaar geleden, maar ook gewoon merken als No Excess en Vanguard." 

Het is op dit moment sale bij Van Eck & Rigters Mode op de Veldpoortstraat 8, met kortingen van 20 tot 70% op de hele zomercollectie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie