Het Tabacks Huys wordt Thuys

Zakelijk

Wijk bij Duurstede Het Tabacks Huys aan de Klooster Leuterstraat heeft een nieuwe eigenaar. Wesley en Patricia van der Helm nemen het stokje over van Hennie Waaijenberg. Wesley is het gezicht van de winkel en zal u dagelijks in de winkel zien.

In het knusse Tabacks Huys spreken we Wesley over zijn nieuwe zaak. Ze gaan de naam veranderen naar Thuys en de focus verleggen naar koffie, thee en lekkers. Daarnaast kan je bij Thuys nog steeds terecht voor je sigaren en sigaretten.

Ruim acht jaar werkte Wesley in de horeca in Wijk bij Duurstede, voordat hij een baan vond in het bankwezen. Maar de wens om voor zichzelf te beginnen is altijd gebleven. ,,Ik ken zoveel mensen hier, het voelt goed om terug te zijn. Als je een horecaverleden hebt dan blijft het toch kriebelen."  Het leuke aan Thuys is dat je altijd in de winkel terecht kan voor de mooie producten, zoals koffie, thee en lekkers. Ook is er altijd de mogelijkheid om binnen een drankje met wat lekkers te nuttigen. Tijdens het terrasseizoen is er ook een heerlijk zonnig terras waar je van al dit lekkers kan genieten.

[Terras] Het terras wordt straks bij Thuys een nog belangrijker onderdeel van de zaak. Wesley: ,,Ik wil met evenementen bijvoorbeeld leuke dingen gaan organiseren." En met een terras gelegen op het zuiden is dat goed toeven.

[Huisgemaakt] Alles wat geserveerd wordt bij de koffie of thee zal vers en huisgemaakt zijn. ,,Onlangs hadden we brownie, American cookie en boterkoek in het weekend. Allemaal vers en huisgemaakt." Maar verwacht ook taarten en andere zoetigheden als je hier een kopje koffie of thee komt drinken. Ze willen graag werken met kleinschalige en lokale bedrijven, zo halen ze de koffie uit Baarn en is de melk voor onder ander de cappuccino van de zorgboerderij Hondspol in Driebergen.

Daarnaast zijn ze één van de weinige winkels in de omgeving van Wijk bij Duurstede waar je mooie Bredemeijer theepotten kunt kopen. Bijzonder zijn ook de bonbons, die komen namelijk van Visser bonbons uit Limburg. ,,Goede, Limburgse kwaliteit", aldus Wesley.Ook met mooi weer kun je bij Thuys terecht voor wat verkoeling: een lekkere koude smoothie uit de slowjuicer, ijskoffie of frisdrank. Wesley: ,,Het is vooral belangrijk dat mensen weten dat we gaan voor kwaliteit. En dat we werken met mooie eerlijke producten."

[Thuys] Maar het allerbelangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt bij Thuys. ,,Je kunt de zaak wel groot maken, maar wij proberen het juist klein en knus te houden. Wij zijn het verlengde van je huiskamer en zo moet het ook voelen. Je moet je thuis voelen." Ook worden de openingstijden ruimer: iedere dag tot zes uur en vrijdagavond zijn ze ook open. Thuys zal alle reguliere koopzondagen open zijn en in de zomer, afhankelijk van het weer, vaker op zondag.

[Afscheid] Er wordt een inloopavond georganiseerd voor alle belangstellenden om kennis te maken met Wesley en Patricia en natuurlijk is de gelegenheid om van Hennie afscheid te nemen als onderneemster.

Iedereen is welkom in de winkel op 7 juli van 20.00 tot 22.00 uur.

advertentie