25 jaar wonen met Mocking Woninginrichting

24 mei 2017 om 00:00 Zakelijk

Odijk Gerard en Margret Mocking zijn in 1992 begonnen met hun kleine, eigen bedrijfje in woninginrichtingen. Vijfentwintig jaar later is Mocking Woninginrichting niet meer weg te denken uit Odijk.

,,We zijn destijds vanuit huis voor onszelf begonnen met alleen één Opel Kadett en een gereedschapskist," vertelt Margret, ,,Gerard ging in de avonduren bestellingen opnemen en inmeten en op zaterdag ging hij op pad om te monteren. Op zolder had ik mijn atelier om gordijnen te maken en soms lagen de geleverde rollen tapijt gewoon in de woonkamer." Tot grote vreugde van hun kinderen, die toen nog klein waren. ,,Ze klauterden er naar hartenlust overheen en hadden de grootste schik!"

Nieuwbouw De zaken beginnen al snel te lopen en in 1998 start de bouw van de huidige winkel aan de Singel. Precies op de plaats waar eerdere generaties Mocking een boerenbedrijf hadden. Voor de nieuwbouw moest een oude kippenschuur wijken. En ook dochter Linda werkt tegenwoordig in de zaak als verkoopster en styliste.

Beddengoed In de etalage staat een met zorg opgemaakt bed met beddengoed van het merk Beddinghouse. ,,Net nieuw", zegt dochter Linda lachend. Komt het merk bekend voor? Dat kan, want het wordt regelmatig gebruikt in VT Wonen. Beddengoed wordt nog niet zo lang verkocht bij Mocking en zo zijn er wel meer dingen veranderd door de jaren heen. ,,We zijn ons bijvoorbeeld meer met houten en pvc vloeren bezig gaan houden, maar ook de bedden kwamen er de laatste vijf jaar bij. En bij ons is ook het tweede matras altijd gratis", vertelt Margret. Ze zijn ook trots op het keramische parket in de winkel. Linda: ,,Het lijkt net een houten vloer, maar het zijn tegels. Daarom is het heel sterk en als je iets laat vallen heb je geen deuk in je vloer."

Persoonlijk Naast de nieuwe producten in het assortiment, zijn er zaken die nooit veranderen. Daarom rijdt Gerard nog altijd door de regio om alle maten op te nemen bij klanten. Gerard: ,,Goed meten is het allerbelangrijkst voor een mooi resultaat. Dat doen we dus altijd zelf, ook 's avonds zodat de klanten er niet speciaal vrij voor hoeven te nemen. Ook het installeren en monteren van bij ons gekochte producten doen we zelf, voor een optimaal resultaat." Dat persoonlijke contact blijft belangrijk bij Mocking, ook als het gaat om advies bij een volgende aankoop.

Aanbiedingen Tot en met 31 mei 2017 lopen er nog een mooie acties. Linda: ,,We hebben in mei vijf acties omdat we 25 jaar bestaan. Er komt weer mooi weer aan, dus de vierde binnenzonwering van Toppoint is gratis. Ook om de muggen buiten te houden hebben we een actie. De tweede hor van Luxaflex krijg je voor de halve prijs." Voor meer informatie over de acties kun je altijd binnen lopen in de winkel.

Voor meer informatie gaat u naar de website www.mocking-wonen.nl. Daar vindt u mooie voorbeelden van allerlei producten, bijvoorbeeld de complete stoffering en styling van een jaren dertig woning, door Mocking ontworpen en uitgevoerd. U vindt Mocking Woninginrichting aan de Singel 64 te Odijk, telefoon 030 656 74 23.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie